DODELJUJU STARATELJA Miljani Kulić - Rešenje stiglo u Niš: Odmah se oglasio advokat, ovo su svi detalji?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 15:17

DODELJUJU STARATELJA Miljani Kulić - Rešenje stiglo u Niš: Odmah se oglasio advokat, ovo su svi detalji?!

Poslao jasnu poruku!

Porodica Kulić već godinama privlači veliku pažnju javnosti, a posebno Miljana Kulić zbog koje je javnost podeljena. Od onih koji je obožavaju, do onih koji smatraju da joj je potrebna lekarska i psihijatrijska pomoć

Sada je u medijima procurila vest da je na adresu porodične kuće Kulić u Nišu navodno stigao predlog jedne psihijatrijske klinike, da bi Miljana u budućnosti trebalo da ima svog staratelja.

Kako procenjuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Centar za socijalni rad bi trebalo da uradi veštačenje da ona bude lišena poslovne sposobnosti i da život ne može da nastavi bez staratelja.

Inače, prema zakonu Republike Srbije Centar za socijalni rad uz preporuku državnog psihijatra nekoga može lišiti poslovne sposobnosti i dodeliti mu staratelja. U zavisnosi od stepena psihijatrijske procene, štićenik može sam odabrati ko će mu biti staratelj, a ukoliko se dobiju potrebna odobrenja, to mogu biti i članovi najuže porodice, otac ili majka. To bi značilo da Miljana više ne bi mogla samostalno da donosi odluke bez saglasnosti Siniše ili Marije Kulić, ali ništa još uvek nije gotovo.

- Uopšte ništa nije gotovo! Rešenje iz privatne psihijatrijske klinike i njihov predlog ne znače ukoliko se Centar za socijalni rad zajedno sa nadležnim neuropsihijatrima ili konzilijumom ne slože sa tim, nema od toga ništa. Miljana ima pravo da to rešenje koje joj je stiglo i pobije. U svakom slučaju bez rešenja centra za socijalni rad koji je državna ustanova, ne može da se donese niti može da joj bude dodeljen staratelj - priča jedan advokat za Skandal i ističe da je spreman da joj pomogne kada bude izašla iz rijalitija.

Kako se dalje navodi, sve je to navodno plan njenih roditelja Marije i Siniše Kulić koji žele da je odvoje od Lazara Čolića Zole.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.