DIRLJIVO: Pogledajte šta su u njenom rodnom gradu priredili za pokojnu Donu Ares (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIRLJIVO: Pogledajte šta su u njenom rodnom gradu priredili za pokojnu Donu Ares (FOTO)

Juče je stalo da kuca srce hrabre pevačice.

Gradska uprava Grada Bihaća objavila je da će 4. oktobra u 11 sati biti održana komemoracija u Kulturnom centru Bihać povodom smrti poznate pevačice Azre Kolaković, poznatije kao Dona Ares.

TRAGEDIJA! Ovo je poslednja objava Done Ares: "Volim vas sve!" (FOTO)

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on May 13, 2017 at 10:35pm PDT

U organizaciji JU Kulturnog centra Bihać i koncertne agencije Stage >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Art 3. i 4. oktobra 2017. godine građani Bihaća će imati priliku da se upišu u knjigu žalosti, i da na taj način odaju poslednju počast prerano preminuloj pevačici.

Elmir Rekić iz agencije Stage Art rekao je za Klix.ba da je Donna Ares mnogim stvarima zadužila Bihać i Bišćane.

- Mnogi to ne znaju, no Udruženje muzičara Bihaća davne 1993. dobilo je naziv "Azra" i to upravo po našoj Azri Kolaković, koja je u to vreme bila najperspektivnija mlada umetnica. Uz to, ona je prva pobednica Bihaćkog festivala 1995. godine, prvo mesto je podelila i 1997. s pesmom "Kazna" koja ju je lansirala te godine, čak i pre takmičenja za "Doru". Pet puta zaredom se vraćala na festival u svom gradu - kazao je Rekić.

Pod nazivom ''Idi, idi, moja vilo - sećanje na Donu Ares'' otvorena je knjiga žalosti, a na gradskom trgu na bini u blizini galerije postavljen je veliki poster i cveće.

U Bihaću su se danas na brojnim mestima mogle čuti pesme po kojima je Dona Ares bila prepoznatljiva, a večeras od 19 sati je na Gradskom trgu upriličeno okupljanje i druženje koje organizuju njeni najbliži saradnici i prijatelji, pišu bosanski mediji.

Podsećamo, Dona Ares je umrla juče u 40. godini u rodnom Bihaću. Dona je poslednje tri godine često nazivana simbolom hrabrosti i borbe protiv raka, a poznata je bila po objavama na društvenim mrežama u kojima prikazuje svoju borbu protiv teške bolesti, čime je inspirisala brojne građane širom bivših republika.

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Dec 16, 2016 at 2:15pm PST

music day - an old danish #piano #oldieButGoldie 🎹🎹🎧🎼😍❤️

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Jan 13, 2017 at 8:18am PST

#immunity #boost #invisibleillness #FUCKcancer hard... #donnaares 🌺🐉❤️🎗⚔️

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Jan 16, 2017 at 8:30am PST

Za sve treba priprema, pa tako i za kemoterapiju. Ovo je port. Danas je stari izvadjen, novi postavljen pod kozu! Osjecam se kao da imam neki cip, ali bolje i cip nego kemo kroz vene koje vise i ne rade. U Sobi za nikoga/ Fight 1/pomirila sam se sa zivotom u simbiozi sa rakom. Znali smo da ce biti uspona i padova, ali u situacijama kad se borite za produzetak zivota svaka sansa je vrijedna truda! Iako me bolest kratko zavara oporavkom, ponasam se kao najzdravija uz sve nedostatke i to je ono sto me drzi. Dugo sam razmisljala da li da objavim ili ne objavim bilo sta u vezi svoje bolesti. Ipak FIGHT br 2 je prosao u tisini, ali treci nece. Iz razloga sto ima previse uznemirujuceg sadrzaja, a opet korisnog za ljude u istoj i slicnoj situaciji, a na prvom mjestu privatni sadrzaj koji NIKAKO ne ocekujem na portalima i tudjim profilima - imam jos jedan novi instagram profil,(koji se jos puni slikama iz 2016/17) samo za prijatelje i za sve one koji me prate godinama, manje/vise licno poznaju, vole i podrzavaju. Probala sam GLASNU i TIHU varijantu, radi licnog istrazivackog eksperimenta za novu knjigu koju pisem. Rak se ne tuce u tisini... barem ja nisam taj tip. U tisini padamo u jos vecu tisinu i polako na sve pristajemo, pa tako i da se predamo. To nije u mom stilu..🎗@donnaaresdk #fightcancer #invisibleillness

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Jan 25, 2017 at 4:01am PST

😘😘❤️ Danas je dobar dan!!!

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Jan 31, 2017 at 2:48am PST

14.02. Prva kemo zavrsena!!!! Sve je dobro proslo!! Ako kemoterapija iz nekog razloga ne odgovara, sve lose sto treba da se desi desice se u prvih 5/10 sec/minuta tako da sam sad puno mirnija i sigurnija za dalje. Cekam 21 dan da saznam koliko i na koje sve nacine pomaze/odmaze (nuspojave), a "ribice" od prve kt u Sarajevu jos rade i dosadjuju. Zbog toga nije bilo novih riba, ali zato jeste tura novih teskih metala... 💉al svako zlo je za neko dobro kad je rak u pitanju. Nadam se najboljem kao i uvijek. 👽👽👽- sad sam bas kao Alien.. u nekakvoj buducnosti, sa puno kablova koji vise sa mene okolo, ali i sa kablovima se zivi.. bilo muzickim, kompjuterskim.... ili medicinskim... moja nevidljiva bolest mi je to dozivotno omogucila - kablove, ali dokle god radi moj savrseni mozak, neka me kopcaju na sve sto moraju... ja udahnem duboko i razmislim, jer mozak ce uvijek izlijeciti tijelo, tijelo mozak ne moze!!!! Raduje me sunce ☀️ i visibabe u vrtu.. I naravno, ja volim zivot... jer nemam drugi! Da imam/o - svi koji smo 🎗neizljecivo bolesni bi se predali, niko se ne bi borio, jer puno je lakse predati se u nadi da te nesto tamo negdje ceka, jos lijepo!!! A ja ipak mislim da nas samo "iskopca" nesto iz struje i nema vise nista... 🎬the end. Zato ja biram da se borim i ovaj put!!!! I svaki put, jer ja sam Zmaj, a ovaj Rak mala vodena zivotinja. Mrssss!!!! #fuckcancer Imunitet BOOST glavni zadatak! Volim vas ❤️🔥👊💪😘❤️ #borbaprotivraka @donnaares @donnaaresdk

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Feb 14, 2017 at 7:14am PST

Danas vani - kratko, ali slatko! Nakon horor noci sa nuspojavama prve kemoterapije dobro mi je dosla mala suncana setnja. Priroda se polako budi, a s prirodom i ja sama i radujem se lijepom vremenu. Vec osjecam da sam umornija, da krvna slika pada iz dana u dan, kilaza takodjer, pa ipak ovo ne bih nazvala najtezim zadatkom u posljednje tri godine, ali svakako jeste zadatak za koji moram pazljivo da se pripremam, jer svakim slijedecim ciklusom toksicnost organizma ce biti veca, samim tim i rizik. Ali, ko bi uopce pomislio da je meni "nesto" dok lagano sjedim na zidicu ☀️☀️☀️☀️😍😍 😘😘😘❤️

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Feb 24, 2017 at 3:36am PST

😘😘😘😘😘

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on May 5, 2017 at 11:35pm PDT

Nakon svake dobijene bitke ja se narugam toj bolesti, nabacim osmjeh i idem dalje. Lovim dane, mjesece, a hvala Bogu i godine, sto SVIM ljudima koji se bore sa rakom, nevidljivim bolestima i otrovima zelim!!!! Kad osjetis da ubija... zajebi protokol... i slusaj sebe!!! ❤️😉😘

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on May 10, 2017 at 12:59am PDT

🌳🌳🌳🌳🌳

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on May 23, 2017 at 8:37am PDT

💪💪.. ❤️

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Jun 18, 2017 at 10:07pm PDT

VOLI VAS VASA DONNA ARES !!!! facebook.com/DonnaAresFB/posts/10155790751248330

A post shared by Donna Ares (@donnaares) on Sep 26, 2017 at 5:16pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I KAMEN BI ZAPLAKAO Na komemoraciji Doni Ares pročitan deo iz njene knjige koji otkriva koliku je tugu nosila u sebi

Izvor: Blic, 04.Okt.2017, 13:02

Danas je u rodnom Bihaću održana komemoracija povodom smrti poznate pevačice Done Ares. Nekoliko stotina ljudi se oprostilo od dame prelepog glasa i teške sudbine...Uz suze su se od Done oprostili i gradonačelnik Bihaća, prijatelji, rodbina i svi oni kojima je popularna pevačica značila u životu....

Nastavak na Blic...

(FOTO) POSLEDNJI ISPRAĆAJ DONE ARES: Ceo region plače za pevačicom! Pamtićemo je po osmehu, vedrini, snazi i neverovatnom talentu!

Izvor: Kurir, 04.Okt.2017

Vest o smrti poznate bosanske pevačice Azre Kolaković, poznatije kao Dona Ares potresla je region. Dona je danas ispraćena na večni počinak, a njena najbliža familija, prijatelji i brojni poštovaoci njene muzike okupili su se najpre ispred bolnice u Bihaću, odakle je krenula povorka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.