DECA GLUMCI KOJE SMO VOLELI: Bili su tako SLATKI - a sada se bave NEVEROVATNIM POSLOVIMA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECA GLUMCI KOJE SMO VOLELI: Bili su tako SLATKI - a sada se bave NEVEROVATNIM POSLOVIMA! (FOTO)

Neca, David i drugi...

Zanimljivo je kako većina dece koja postane popularna na televiziji ili filmu kasnije ipak ne odluči da nastavi sa tom karijerom. Verovatno kada sve to dožive kao mali, svu slavu, popularnost, ali i stres teško da im to posle može delovati primamljivo kao ljudima koji o takvom životu znaju samo sa televizije. Međutim, svedoci smo nekih i koji nakon uspešne dečije karijere vremenom postignu mnogo veća osvajanja glumačkog trona, kako domaćeg tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i svetskog.

Pošto je i naša kinematografija puna talentovane dece koja su napredovala tokom svog odrastanja ili pak nestala nakon mladalačke karijere, podsetićemo se na neke od njih i zaviriti u njihov trenutni život.

MIRKA VASILJEVIĆ (Sofija - "Mi nismo anđeli 2.deo")

Mirka Vasiljević pojavila se na filmu i televiziji još kao devojčica u “Mi nismo anđeli 2”.  Posle završene srednje škole nizale su se uloge, a Mirka je krenula potpuno drugačijim putem za razliku od svojih koleginica. U kultnim filmu Mirka glumi Sofiju, devojčicu od 15 godina. Sofija počinje da pokazuje interesovanje za suprotan pol dok Nikola, njen patološki ljubomoran otac, ulaže maksimalne napore da svoju jedinicu sačuva od bilo kakvog muškog uticaja.

Danas, Mirka Vasiljević je uspešna glimica i još od svojih 19. godine je u srećnom braku sa fudbalera Vujadina Savića sa kojim ima troje dece. Iako se više posvetila porodičnom životu, svoju karijeru je nastavila i danas je možemo gledati u mnogim pozorišnim predstavama širom Srbije.

MARIJA KARAN (Maja - "Ljubav, navika, panika")

Marija Karan još 2005. godine glumi u komediji Nebojše Romčevića zajedno sa Mirkom Vasiljević, gde je i stekla popularnost. Glumi Maju, mladu devojku koja živi u zajednici razvedenih roditelja gde se suočava sa svakodnevnim problemima tinejdžerskog života i odrastanja.

Nakon zapaženih uloga u uspešnim domaćim filmovima ,,Sedam ipo", ,,Jesen stiže dunjo moja", ,,Larin izbor", Marija je dostigla i do holivudske scene gde se pojavila u nekoliko filmova i imala čak i glavne uloge. Danas, Marija živi u Los Anđelesu zajedno sa svojim suprugom. Prošle godina u jednoj od amerkčkih bolnica na svet je donela sina Marka Lea.

MARKO STOJILJKOVIĆ (David - "Policajac sa Petlovog brda")

U seriji "Policajac sa Petlovog brda" Ljubiša Samardžić je jedva ostajao živ od sline dece i još silnijih bivših žena. Ipak se mora priznati da je miljenik publike bio sin jedinac i najmlađe Smokijevo dete. Ponekad se činilo da je i preterano bistar za dečaka od svega desetak ili manje godina, ali publika je to "kupila" i uživala u scenama u kojima se on pojavljuje.

Marko Stojiljković danas izgleda prilično neuobičajeno, sa ogromnom kosom i bradom, ali to je pre svega zato što iz umetničkog života nikad nije ni izašao. Ima svoj filmski blog i jednom dnevno pogleda po film i piše o njemu. ​

JANKO MILIVOJEVIĆ (Neca - "Srećni ljudi")

Kad smo već kod "Srećnih ljudi", hajde da se podsetimo na možda i najvećeg miljenika televizijske publike, barem kada su deca u pitanju. Nema ko nije obožavao Necine nedužne reakcije i pitanja u scenama sa pre svega babom i dedom, koje su igrali Bata Živojinović i Rada Savićević.

Janko Milivojević se trenutno bavi transportom umetničkih dela. U pitanju je porodični posao koji obavlja sa svojim bratom, a kako sam tvrdi to mu je pomoglo da proputuje Evropom i svetom, pa mu nimalo pogodnosti koje gluma nosi zapravo i ne nedostaju. ​

IVANA ŠURDIĆ (Vesna - "Ptice koje ne polete")

"Ptice koje ne polete" je bio krajnje neuobičajen film za vreme u kojem je nastao (sredina '90-ih). Glavne teme većine tadašnjih ostvarenja bile su težak život pod sankcijama, u poremećenom sistemu vrednosti i slično. Ovaj film nas je vratio u prirodu, pokazao jednu ljupku, pitku priču o bolesnoj devojčici i odnosu koji razvija sa svojim dedom (Bata Živojinović) i načinom života u divljini.

Devojčicu je igrala mala Ivana Šurdić, koje je kao noseći lik celog filma neverovatno hrabro i samouvereno iznela teret koji ni mnogo iskusnije glumice ne bi mogle. Međutim, film joj očigledno nije  u krvi, pa je za životni poziv odabrala dizajn. Trenutno živi u Firenci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.