Čudo za imunitet ali i mršavljenje! Nutrucionisti ističu brojne prednosti!

Izvor: Svet plus, 20.Maj.2021, 10:24

Čudo za imunitet ali i mršavljenje! Nutrucionisti ističu brojne prednosti!

Čudo za imunitet ali i mršavljenje! Nutrucionisti ističu brojne prednosti! Veoma je jednostavno napraviti od vode ne samo ukusno, već i zdravo piće. Dovoljno je da joj dodate malo voća, ističu stručnjaci.

Reč je o kriški limuna, a nutrucionisti ističu brojne prednosti limunske kiseline.

Jača imunitet

Uvođenjem vode sa limunom u redovnu ishranu olakšaće se borba protiv bolesti zahvaljujući svojstvima citrusa koja povećavaju imunitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kažu stručnjaci.

- Jedan limun obezbeđuje oko 20 miligrama vitamina C, što je oko 20 odsto dnevne preporučene količine - kaže Alisija Galvin, doktor medicine i nutricionista.

"Vitamin C je dobar za imuni sistem i deluje kao antioksidans."

Smanjuje rizik od pojave kamenja u bubrezima

Kamen u bubrezima nije samo bolan već je i bolest koja pogađa mnogo veći broj ljudi nego što se pretpostavlja. Prema studiji objavljenoj u časopisu "European Urology", 8,8 odsto odraslih se tokom života suoči sa ovim problemom.

Srećom, redovnim ispijanjem vode sa limunom u velikoj meri smanjujete rizik od ove pojave.

- Ako imate određene vrste kamenja u bubrezima - oksalat - citrat u limunskoj vodi će vam pomoći da se ono razbije i pomažu u njegovom rastvaranju - napominje ona.

Poboljšava stanje kože

Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Nutrients" , vitamin C u limunu pomaže sintezu kolagena, što čini da koža izgleda mlađe i zdravije.

Pomaže u gubitku kilograma

- Voda vam može pomoći da se osećate sito, posebno ako je popijete pre obroka - kaže nutricionistkinja Džesika Bajpen.

"Uzimanje vode sa limunom pre i tokom obroka može da vam pomogne da izgubite kilograme i smanjite unos kalorija."

Nutricionista Loren Slejton savetuje da svakog jutra uzima čaša soka sa pola isceđenog limuna. Kako kaže, mnogo je zdravije započeti dan ovim napitkom nego kafom.

- Rehidracija ujutro, posle spavanja, je izuzetno korisna navika - rekla je.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.