Izvor: Scandal.rs, 23.Mar.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo prirode: 10 razloga zašto je kurkuma “kraljica začina”

Kurkuma je zlatno žuti začin koji je sastavni deo indijske kuhinje i glavni sastojak karija, a nalazi se i u senfu. Pogledajte u nastavku zašto je kurkuma “kraljica začina” i zašto bi trebalo redovno da je koristite u vašoj kuhinji.

Pročitajte i… Promenite ih odmah! Ove loše životne navike izazivaju rak

1. Čuva srce

Rezultati nekoliko studija pokazali su da glavni aktivni sastojak ove začinske biljke – kurkumin, sprečava >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << stvaranje krvnih ugrušaka i štiti celokupan kardiovaskularni sistem. Ekstrakt kurkume, naime, može da smanji rizik za čak 65 posto od srčanog udara kao postoperativne komplikacije kod osoba koje su podvrgnute ugradnji srčanih premosnica pokazalo je jedno tajlandsko istraživanje.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Čudo prirode: 10 razloga zašto je kurkuma “kraljica začina”

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.