Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja!

Izvor: Svet plus, 21.Feb.2020, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja!

Može da stoji u senci, ali i na svetlosti. Traži veoma malo pažnje, a pruža mnogo! Ovu biljku treba da ima svaka kuća! Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja!

Sobne biljke gajimo uglavnom da bi smo se radovali pogledu na zelenilo njihovih listova i divne cvetove, zaboravljajući da je napolju hladna zima ili tmurna jesen.

Postoje biljke koje nisu samo lepe, već poseduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << poboljšavaju mikroklimu našeg doma. Jedna od njih je i čudesni hlorofitum.

Ova biljka ni najmanje nije zahtevna i možete je držati na svetlosti ili u senci.

Na svetlosti hlorofitum vremenom postaje svetliji, a pruge na njegovim listovima vrlo dekorativne, dok kod biljaka u senci one postepeno nestaju.

Hlorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost da aktivno prečišćava vazduh u prostoriji. Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i nameštaj od iverice.

 Nedostatak vitamina A: Noćno slepilo, akne i još pet znakova!

   

Veoma efikasno apsorbuje izduvne gasove. Stoga, ova biljka je prosto neophodna svima koji žive na prvom i drugom spratu.

- Hlorofitum je takođe neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljen-monoksid.

- Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutrališe duvanski dim.

- Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko dejstvo.

Sledbenici drevne kineske doktrine Feng šui takođe preporučuju da ovu biljku držite u kući.

Svi mi veliki deo života provodimo u kući i zato je važno da u njoj stvorimo prijatne uslove za život. Čist vazduh bez štetnih primesa osnova je zdravlja i zato za pročišćavanje vazduha treba da iskorstimo hlorofitum, koji nam je podarila majka priroda.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.