
Izvor: CrveniTepih.com, 26.Jul.2015, 19:49 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Čist vazduh i dobar provod – birajte Sokobanju
Ušuškana između Rtnja i Ozrena, hvaljena od Andrića, Nušića, lekovita i jedinstvena, Soko banja je mali turistički gradić koji svima ostaje urezan u srce. Danju je lečilište, oaza odevena prirodom i njenim blagotvornim elementima, melem za dušu i telo, a noću dok se sunca iskrada negde drugo da greje, ovo mesto se pretvara u saveznika za mlade koji žele da uživaju u noći i prepuste se svim čarima.
Ušuškana između Rtnja i Ozrena, hvaljena od Andrića, Nušića, lekovita >> Pročitaj celu vest na sajtu CrveniTepih.com << i jedinstvena, Soko banja je mali turistički gradić koji svima ostaje urezan u srce. Danju je lečilište, oaza odevena prirodom i njenim blagotvornim elementima, melem za dušu i telo, a noću dok se sunca iskrada negde drugo da greje, ovo mesto se pretvara u saveznika za mlade koji žele da uživaju u noći i prepuste se svim čarima.
Dan je namenjen za onu i osnovnu namenu dolaska u Soko banju, a to je zbog termalnih lekovitih voda, vazduha bogatog ozonom, ali i zbog relaksacije koju pruža ova prirodna oaza kao utočište od ubrzanog i neurednog života u urbanim sredinama. Šetališta koja su natkrivena stogodišnjim platanima, okružena radnjicama i popločana mermerom, parkovi u okrilju prirode, gotovo uvek su prepuna, počev od onog centralnog, pa sve do onih malih puteljaka.
Sokobanjski dan namenjen je i izletima za koje zaista postoji mnoštvo lokacija koja su opremljena terenima za sport i rekreaciju, uređena izletišta koja poseduju vodu, klupe i stolove, ozidane roštilje, i sl. Kao i u svim, malim i velikim mestima koja žive za dobrodošlicu putniku i gostu, i ovom gotovo da nema radnog vremena, neradnog dana i praznika. Trgovine se zatvaraju kasno u noć, a na svakom ćošku otvorenih vrata čekaju slastičarne, picerije, kafe-barovi, restorani, i sl.
Noć je posebna i nosi i poseban duh minulih vremena, tradicije i pečat ličnog, domaća kuhinja i specijaliteti koji se već vekovima spremaju u ovom kraju, jagnjetina i prasetina na ražnju, kajmak, pogača i hladno vino točeno u čaše od dva deca, i na sve to, tiha i ugodna muzika svirača koji sviraju „na uvce“. Ovakav duh sigurno prizove i one koji nikad nisu poželeli da kroče u mesta koja samo naizgled liče na sokobanjska.
Nastavak na CrveniTepih.com...