Cink u prevenciji upale i bola u grlu!

Izvor: Svet plus, 02.Okt.2020, 20:19

Cink u prevenciji upale i bola u grlu!

Cink u prevenciji upale i bola u grlu! Znaci upale i bola u grlu su najčešće prvi simptomi virusne ili bakterijske infekcije i kod dece i kod odraslih. Javljaju se više puta godišnje. Nekada je to i prvi znak alergijske reakcije. Neprijatan je, praćen bolnim peckanjem u grlu. Remeti uobičajene aktivnosti poput gutanja, govora. Može biti praćena i povišenom temperaturom i malaksalošću, ali i kašljem i sekrecijom iz nosa, posebno kod dece.

Upalu grla prati i otok glasnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << žica, pa dolazi do promena boje glasa, promuklosti, privremenog gubitka glasa, ali neretko i uvećanja limfnih žlezda u okruženju. Spoljašnji faktori koji potenciraju ovaj problem su pušenje, boravak u prostorijama sa suvim vazduhom, hemijska isparenja. Upaljena sluzokoža je crvena i otečena, pritiska okolne nerve i zato se javlja bol.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.