Činjenice o psima: Jedna pesma ima frekvenciju koju samo pas može da čuje!

Izvor: Svet plus, 02.Dec.2020, 14:03

Činjenice o psima: Jedna pesma ima frekvenciju koju samo pas može da čuje!

Jedna pesma ima frekvenciju koju samo pas može da čuje, recimo... Da je pas čovekov najbolji prijatelj, to već svi znamo, kao što sve znamo i o njihovoj lojalnosti prema čoveku. Ali, znamo li o njima i neke malo manje poznate činjenice? Samo najveći zaljubljenici u ovu odanu životinju znaju sledeće...

1. Psima je nos mokar kako bi mogli da apsorbuju hemikalije

Sigurno ste primetili mokar nos, ali da li znali zašto? Vetstreet kaže da su pseći nosevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mokri kako bi im pomogli da apsorbuju mirisne hemikalije! Njihov nos luči posebnu sluz koja pomaže apsorpciji ovih kemikalija, a potom ližu nos da osete miris.

2. Pesma Bitlsa ‘A Day in the Life’ ima frekvenciju koju samo psi mogu da čuju

Pustite svojim psima ovu pesmu Bitlsa i proverite ovu činjenicu koju je 2013. godine otkrio Pol Mekartni koji je rekao da je dodao frekvenciju koju samo psi mogu da čuju na kraju pesme A Day in the Life.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.