Ceo Balkan je zanemeo kad je objavljeno da je više nema...

Izvor: Prva.rs, 12.Jul.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo Balkan je zanemeo kad je objavljeno da je više nema...

Ena Begović rođena je 8. jula 1960. godine u Trpnju na Pelješcu, gde je provela srećno detinjstvo s mlađom sestrom Mijom.
Ena je pohađala gimnaziju u Dubrovniku, a tokom školovanja je počela da pokazuje buntovnički duh. U to vreme počela je da je zanima i gluma te se priključila lokalnom studentskom pozorištu „Lero“.
Iz đačkog doma je otišla demonstrativno, zajedno sa sestrom Mijom, zbog svađe s jednom od vaspitačica. 
Na jednoj od predstava primetio ju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << reditelj Lordan Zafranović i pozvao ju je da glumi u njegovom filmu prvencu „Okupacija u 26 slika“. Prelepa Ena u filmu se pojavila i gola i momentalno je zasenila sve ostale glumce.
Posle toga, uloge su počele da se nižu. Dobijala je glavne uloge u predstavama i filmovima, dok je istovremeno igrala i u visokobudžetnim TV serijama.
Mnogi smatraju da je Ena najlepša pozorišna i filmska glumica koju smo imali, a njenom talentu divile su se i najveće regionalne filmske zvezde.  

Njen život obeležile su intenzivne romanse, od kojih je jedna, ona s biznismenom Josipom „Dikanom“ Radeljkom završila brakom i njenim prvim detetom, ćerkicom Lanom.
Njihov odnos prožet je tragičnom romantikom koja je trajala desetak godina. Dikan je počeo kao anonimus, poznat jedino kao mladić u kojeg se zaljubila tada slavna glumica Beba Lončar. Bebu je svugde pratio, pa je s njom otputovao i Italiju, gdje je sakupljao kontakte i poznanstva koja su mu pomogla u širenju biznisa i zgrtanju bogatstva. Par je desetak godina pokušavao da dobije dete, ali Beba je nekoliko puta pobacila.
Kada je napokon zatrudnela u 40. godini, devet meseci je odležala i rodila njihovog sina Lea. Ali, kada je Leo imao pet godina, Radeljak je napustio Bebu jer se zaljubio u fatalnu Enu. Beba Lončar se vratila u Beograd, a Dikan je dobio starateljstvo nad njihovim sinom. 
Radeljak i Begović su desetogodišnju vezu krunisali brakom 2000. godine, a iste godine na svet je stigla njihova ćerkica Lana. 
Ena je imala malo bliskih prijatelja, među kojima su bili i reditelj Jakov Sedlar, glumica Ankica Dobrić, koju je upoznala tokom studija, i Alka Vuica koja joj je jedno vrijeme bila cimerka. 
- Strašno se bojala automobila, kao da je predosećala. Ni u avionu joj nije bilo prijatno. Sećam se da je išla kod psihijatara zbog tog straha, pa je i mene poslala jer sam se i ja bojala da letim, ispričala je Alka u jednom intervjuu. 
Enin najveći strah se pretvorio u stvarnost u junu 1996. godine kada je skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo motociklista Fatmir Miniri. Sa Enom je u automobilu bio tada dvadesettrogodišnji glumac Đorđe Kukuljica koji je proveo tri sedmice u komi. Posle toga je morao ponovo da uči da hoda i da govori.
- Život ću uvek deliti na onaj pre i posle nesreće. Nakon toga više ništa nije bilo isto, ispričao je Đorđe 2010. godine. 
Ena je za nesreću kažnjena sa tri godine uslovne kazne, a i njoj je, kaže, promenila život i priuštila joj šok od kojeg je morala da se oporavlja godinama. 
- Ne osećam se krivom, ali saosećam sa stradalim, tada je rekla Ena. 
Na Veliku Gospu 2000. godine, u džip terenac ukrcali su se Dikan, njegov sin Leo, Enina majka Tereza Begović i Ena sa jednomesečnom ćerkom Lanom. Krenuli su na ručak kod Dikanove prijateljice Bosiljke Vidović na ostrvo Brač.
Automobilom je upravljao neiskusni Leo koji je promašio Bosiljkinu kuću i nastavio da vozi uskim, strmim putem između vikendica.  Leo se zakačio na kamen i razbio maglenku, zato je Dikan insistirao da preuzme volan. Obojica su izašla iz automobila koji je počeo nekontrolisano da klizi unazad. Terenac je završio u provaliji.
Iz nesreće su povređene izašle Tereza i malena Lana, ali Ena je ispala iz auta i zadobila frakture lobanje i povrede mozga mozga zbog kojih je ubrzo preminula. 
Nakon tragedije, usledilo je suđenje koje je trajalo do 2007. godine. Leo Radeljak oslobođen je krivice, a za nesreću je bio kriv neispravan mjenjač na džipu. 

Izvor: 24sata.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.