ČUDO NA ŠABANOVOJ SAHRANI! Pojavio se Hrvat koji je po pevaču dobio ime! Njegove reči kidaju dušu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO NA ŠABANOVOJ SAHRANI! Pojavio se Hrvat koji je po pevaču dobio ime! Njegove reči kidaju dušu!

"On je bio naš kralj..."

Šaban Šaulić uspeo je u onome što nije uspelo političarima decenijama unazad - ujedinio je region. Na poslednji ispraćaj Šauliću došli su ljudi iz svih okolnih zemalja, pa i iz Hrvatske, a među njima se našao i jedan njegov imenjak.

Šaban Oršoš došao je iz Hrvatske, a zanimljivo je da je ime dobio po Šabanu Šauliću. Na pitanje po čemu će ga pamtiti, osim po imenu, odgovara - po pesmama.

- On je bio naš kralj muzike. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moj tata je obožavao Šabana Šaulića i po njemu sam dobio ime. Od rođenja nisam menjao ime. Ime Šaban sam dobio od malena. Jako smo ga cenili i poštovali kao kralja narodne muzike - kaže Oršoš.

On ističe da je bio ponosan što je dobio ime po Šabanu Šauliću, iako su ga mnogi pitali zašto ga ne menja.

- Neću, ponosan sam, jer je čovek bio velikan, legenda - kaže on.

Šabanov imenjak izdvojio je i pevačevu omiljenu pesmu.

- "Odlazim, odlazim, ruši se sve" mi je omiljena pesma - kaže on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.