Božo Vrećo: Premijera pesme - Dragi! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 31.Okt.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božo Vrećo: Premijera pesme - Dragi! (VIDEO)

Božo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki je danas objavio novi spot pod nazivom "Dragi" koji otvara album "Melek", peti Božin studijski album koji je jedan od najprodavanijih u regionu i izdat je za Croatia Records. Premijera pesme "Dragi".

Na pesmi "Dragi" sarađivao je sa slovenačkim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot  je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Zagorju. U spotu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić kako bi priča bila potpunija u sadržini i što emotivnije ispričana. Božo koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku, kaže:

"U spotu se spajaju svet sna i jave, prepliću se sećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik Dragog u spotu dolazi kao snoviđenje, kao senka koja i s'onog sveta pazi na onog drugog. Oni se osećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz celi taj dramski prikaz sete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforično značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i ma što da mu život nosi, on će ga uvek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospekcijski vraća u neko minulo doba u prošlom veku i plovi kroz sadašnjost u buđenju..."

Božo Vrećo je ovih dana imao nastupe u Kanadi i Americi, gde je nastupao i na čuvenom Brodveju. Time je još jednom pokazao da njegova muzika  ne poznaje granice. U Beogradu će pevati 15.decembra u Sava Centru.

Božo poziva svoju, kako je on naziva, „zlata vrednu publiku“ koja ga obožava, a on im višestruko uzvraća tu ljubav:

"Publika oseća iskrenost, posvećenost, predanost, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, da plešemo, pevamo, smejemo se, plačemo, jer sve je to sevdah."

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.