„Blurred Lines jeste PLAGIJAT!

Izvor: Prva.rs, 11.Mar.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Blurred Lines" jeste PLAGIJAT!

Pop zvezde Robin Tik, Farel Vilijams i T.I. su pesmom "Blurred Lines" osvojili nominaciju za Gremi nagrade 2013. godine i zaradili svaki po pet miliona dolara.  Međutim, juče je odlučeno na sudu da je pesma ipak ukradena od pokojnog kantautora Marvina Geja.
Gejov original je "Got to Give it Up" iz 1977. godine.
Dvonedeljno suđenje, tokom kojeg je Tik pevao, svirao klavir pa čak i plesao na optuženičkoj klupi, pokrenuto je kad je pomenuti trojac preventivno tužio porodicu pokojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Geja, kako bi se odredilo krši li njihova pesma autorska prava.
Nakon toga Gejova porodica je pokrenula protivtužbu.
Iako su Robin i Farel Vilijams potpisani kao autori hita "Blurred Lines", Vilijams je na suđenju svedočio da ju je napisao sam za sat vremena sredinom 2012. godine i da su je zajedno snimili jedne noći.
Vilijams je rekao poroti da je Marvin Gej bio muzika njegove mladosti, ali je porekao da je koristio bilo šta od toga u stvaranju "Blurred Lines".
"Blurred Lines" je inače kritikovana zbog toga što banalizuje pristanak na seksualni odnos. Pojedini kritičari tvrdili su da pesma, kao i spot vređaju ženski deo publike.
Porota je dodelila 7,3 miliona dolara odštete za Marvina Geja, a njegova su deca Nona, Frenki i Marvin Gej III bili prisutni u sudnici prilikom izricanja presude.
"Blurred lines"

"Got to Give It Up"

Izvor: Jutarnji.hr 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tik i Vilijams kažnjeni zbog plagijata

Izvor: Politika, 11.Mar.2015

Sud u Los Anđelesu osudio je muzičare Robina Tika i Farela Vilijamsa na novčanu kaznu od 7,4 miliona dolara zbog plagiranja pesme „Got to give it up” pevača Marvina Geja. Oni su u pesmi „Blurred lines” iskoristili istu bas-liniju, akorde i druge instrumentalne finese, utvrdio je sud...Tik...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.