Blagodeti lekovitog napitka: Za šta je sve dobar čaj od đumbira

Izvor: Svet, 17.Maj.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagodeti lekovitog napitka: Za šta je sve dobar čaj od đumbira

Đumbir je jedan od najrasprostranjenijih začina u svetu i ima neobičnu aromu koja je lako prepoznatljiva. Ova biljka ima brojne blagodeti i lekovita svojstva, zbog čega bi trebalo da ga konzumirate što češće, najbolje svakodnevno. Iako ga možete koristiti kao začin i dodatak jelima, čaj od đumbira je, takođe, veoma ukusan i lekovit. 
Foto: Guliver/Thinkstock Aromatični đumbir, začin intenzivnog i pomalo paprenog ukusa, ima nezamenjivo mesto u azijskoj kuhinji. Nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << naučnih istraživanja potvrdilo je protivupalna, antimikrobna, antikancerogena i mnoga druga lekovita dejstva ovog začina. Đumbir ne sadrži toksine i za sada nisu utvrđene nikakve nuspojave ovog začina. Ipak, za vreme trudnoće trebalo bi ograničiti njegovu upotrebu.
Pročitajte i… Saznajte koji čaj odgovara vašoj krvnoj grupi
Čaj od đumbira predstavlja jedan od najzdravijih napitaka koji pročišćava telo, uklanja toksine i vraća ravnotežu organizmu. Takođe, konzumiranje ovog začina smanjićete želju za slanim i slatkim namirnicama.
Da biste pripremili čaj od đumbira, uzmite jedan komad đumbira s korom i izrendajte za jednu kašičicu. Sipajte u šolju, prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji dva minuta. Nakon toga, čaj procedite ili ostavite da se komadi đumbira slegnu na dno šolje.
Pročitajte i… Kako da uzgajate đumbir u svom domu
Čaj od đumbira se koristi za ublažavanje raznih tegoba, a dodatni sastojci kao što su med, limun ili pomorandža mogu poboljšati ukus čaja, ali i njegovu lekovitost.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.