![Biskvit pita](https://static.vesti.rs/slike-2/Biskvit-pita-2.jpg)
Izvor: Svet, 27.Mar.2015, 12:29 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Biskvit pita
Potrebno je:
1/2 kg tankih kora za pitu, 3 jajeta, 300 g šećera, 200 ml ulja, 200 ml mleka, 200 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanil-šećera, 400 g zrelih banana, 400 g malina, sok od pola limuna, malo ulja za premazivanje, nekoliko malina i listića mente za dekoraciju.
Priprema:
1. Kore prebrojati, obično ih je oko 15-16, pa odvojiti dve po dve, za 7-8 rolni. Jaja, šećer i vanil-šećer umutiti mikserom penasto, dodati ulje i mleko, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i brašno s praškom za pecivo, i kratko miskerom umutiti kako bi se dobilo tečno testo.
2. Banane po dužini iseći napola pa na polukolutiće. Preliti ih limunovim sokom kako ne bi pocrnele.
3. Prvu koru premazati tankim slojem testa. Otprilike je potrebno 3-4 kašike po kori. Staviti drugu koru odozgo pa i nju premazati. Posuti voćem. Zamotati rolnu. Ponoviti sa svake naredne dve kore, dok se ne utroši sav materijal.
4. Pre pečenja pite premazati uljem, pa peći oko 30 minuta na 180 do 200 °C ili dok pita ne poprimi zlatnu boju. Pečenu pitu pokriti debljom krpom. Kad se malo prohladi, iseći, a pred služenje posuti šećerom u prahu i ukrasiti malinama i listićima mente.
Više novih desert ideja i ostale ukusne đakonije možete naći na portalu Lepota i zdravlje