Bio musliman, pa PRAVOSLAVAC, pa OPET MUSLIMAN: Legendarni Nino Rešić je promenio DVA IMENA i veru, a sve zbog...

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2018, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio musliman, pa PRAVOSLAVAC, pa OPET MUSLIMAN: Legendarni Nino Rešić je promenio DVA IMENA i veru, a sve zbog...

Majstor

"Što mi noći nemaju svanuća", "Šta ću, mala, s tobom", "Usne vrele kao žar", "Divlja devojka", "Donesi divlje mirise", "Udahni duboko", "Sve si mi zabranila", "Zaćutale sve gitare", i tako dalje i tako dalje. Teško da postoji iko živ sa tolikim brojem hitova među folkerima u devedesetim godinama prošlog veka, ali nažalost, postoji jedan koji je pokojni - legendarni Amir Rešić Nino.

E sad, da li je Amir ili je Nikola, to je već zanimljiva priča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pročitajte i:

SPEKTAKL U CENTRU GRADA! Baka Stana počela na trgu da ĐUSKA - nije provalila DA JE SVI GLEDAJU (VIDEO)

Ako ste odrastali 80-ih sigurno se sećate njegovog zaraznog smeha! Da li znate pravo ime ovog psa?

Glumila Vesnu u "Srećnim ljudima", zatim zauvek NESTALA iz javnosti, a evo kako danas IZGLEDA! (FOTO)

VELIKA SRAMOTA JOJ JE UČINJENA: Naša obožavana glumica je bila OSMOSTRUKA PRVAKINJA države u ŠAHU, ali i NJEGOVA NASLEDNICA

Naime, Nino je rođen u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić, bosanski musliman. Nakon završenog školovanja seli se u Srbiju, ali ne u prestonicu kako bi se pretpostavljalo, već je krenuo zaobilaznim putem, preko Kruševca. Tu upoznaje tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne veroispovesti.

VRELA SCENA Maline i Vukašina iz "Srećnih ljudi" se ne zaboravlja, a glumac je o ovome ćutao godinama - Bilo joj je MUČNO...

Prilikom venčanja sa njom Nino je promenio svoje ime Amir u Nikola, a takođe se konvertovao iz islama u pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. veka.

Međutim, nema sumnje da je pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja zapravo ljubav koju je osećao prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo - vratio i na islam i na ime Amir. To se zove čovek koji ide do kraja!

NISTE MOGLI NI DA ZAMISLITE RAZLOG: Evo zašto se zapravo mi Srbi LJUBIMO TRI PUTA!

Svega tri godine kasnije je tragično i preminuo. Ipak njegove najbolje pesme su i danas popularne, a kao i u slučaju Ipčeta Ahmedovskog, kult Nina čini se sve više raste na ovim prostorima. Potpuno zasluženo.

"ČLAN BIBLIOTEKE!" Glogovac, Radmilović, De Niro su na snimanju SAMI IZMISLILI ove LEGENDARNE replike

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.