Billboard o Oliveru: Evo kako su Amerikanci preneli vest o smrti Olivera Dragojevića

Izvor: Tracara.com, 30.Jul.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Billboard o Oliveru: Evo kako su Amerikanci preneli vest o smrti Olivera Dragojevića

U subotu ujutru preminuo je jedan od naših najčuvenijih pevača Oliver Dragojević,  nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća. A ova tužna vest obišla je i čitav svet nakon što je američki Billboard pisao o njemu. Billboard je noćas preneo vest o smrti Olivera predstavljajući ga kao jednog od najpopularnijeg pevača bivše Jugoslavije. U njihovom članku između ostalog piše i: “Dragojević je stekao veliku popularnost u bivšoj Jugoslaviji svojim romantičnim hitovima na specifičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << dalmatinskom dijalektu. Dragojević je ostao popularan među Jugoslovenima čak i nakon što se država raspala tokom rata 1990-ih. Mediji širom te regije su preneli vest o Oliverovoj smrti opisijući ga kao ‘legendarnog pevača’. Iako je jako popularan u Srbiji, odbijao je da tamo pravi koncerte nakon krvavog Hrvatskog rata za nezavisnost protiv srpske vojske”. Ceo članak možete pročitati OVDE.

Nastavak na Tracara.com...






Povezane vesti

BORIO SE DO POSLEDNJEG DANA Evo zbog čega Oliver Dragojević NIJE SMEO da ode na lečenje u Nemačku

Izvor: Blic, 30.Jul.2018

Pre tačno godinu dana Oliveru Dragojeviću, koji je juče izgubio bitku sa bolešću, dijagnostifikovan je rak pluća. Iako je bolest rasla, Oliver se nije predavao.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.