Bez panike! Temperatura može da se dobije i od hrane!

Izvor: Svet plus, 05.Mar.2021, 22:31

Bez panike! Temperatura može da se dobije i od hrane!

Bez panike i straha ako osetite da gorite jer temperatura može da se dobije i od hrane! Prvo preispitajte sebe, da li ste nešto uneli u organizam što vam nije prijalo.

Iako je zima uglavnom rezervisana za prehlade, povišenu temperaturu mogu izazvati i neke namirnice koje ste konzumirali.

Zbog toga, nemojte odmah paničiti i biti u strahu da ste se razboleli, već prvo preispitajte sebe, da li ste nešto uneli u organizam što vam nije prijalo.

Kupus >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

Ono po čemu je kupus karakterističan je velika količina vitamina C koji sadrži čak duplo više nego narandža. Zato je omiljeno jelo u supama, varivima i novogodišnjim jelima kao kiseli kupus kada pomaže bržoj detoksikaciji organizma. Ujedno je i odlična preventiva tokom sezone gripa jer je bogat i vitaminima C, K, B6 i A.

Beli luk

Sa razlogom nazvana super namirnicom jer sadrži 200 aktivnih supstanci – beli luk je bogat eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijumom, gvožđem, jodom, kalcijumom, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline i enzime.

Dokazano je da ima jaka antivirusna, antibakterijska i antiupalna svojstva. Snažan je antioksidans, deluje protuupalno i odlično deluje na imunitet!

Đumbir

Jako dobar antiseptik i antioksidans. Povoljno utiče na cirkulaciju. Deluje tako da otklanja sluz pa je dobar protiv kašlja i upale sinusa. Odličan je dodatak čaju, možete ga samo ubaciti u vruću zakipelu vodu i ostaviti da provri par minuta kako bi otpustio svoje sokove.

Ren  – takođe dobar antiseptik. Čisti disajne puteve. Ako volite masnu hranu, pomoći će vam da lakše svarite. Bogat vitaminom C

Čili  ljut začin u obliku papričice crvene boje. Jako dobro deluje na probavu kao i na detoksikaciju tela. Obiluje vitaminom C. Preporučuje se oprez pri dodiru s osetljivim dielovima tela. Čini sastavni deo nekih sprejeva za samoobranu

Ljuta paprika, dobar antiseptik i antioksidans. Daje instant osećaj topline. Može se koristiti za namaze, supe, salate.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.