Berček i Ljiljana Stjepanović su bili TATA i MAMA Jeleni Čvorović u Porodičnom blagu, A MLAĐI SU OD NJE! Evo koliko godina je bila starija od njih

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2023, 17:21

Berček i Ljiljana Stjepanović su bili TATA i MAMA Jeleni Čvorović u "Porodičnom blagu", A MLAĐI SU OD NJE! Evo koliko godina je bila starija od njih

Hrapav glas i nezaboravan način na koji je iznela ovu ulogu obeležillo je voljenu porodičnu seriju.

Jelena Čvorović Paunović preminula je danas u 75 godini života. Zavoleli smo je pre svega po njenim nezaboravnim televizijskim ulogama.

Jelena je rođena 26 juna 1948. godine. Srpska pozorišna i televizijska glumica diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Jelena je ostala televizijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << publici upamćena po vrlo specifičnom glasu, a danas bi prošli pored nje i ne biste je prepoznali.

Skrenula je pažnju publike nesvakidašnjim i originalnim načinom kreiranja likova koje je tumačila.

Prepoznatljiva je bila po svom hrapavom glasu, ali pre svega kao Nina iz "Otpisanih", Žaklina iz "Srećnih ljudi" i Tankosava Tasić iz "Bele lađe".

A post shared by Jelena Cvorovic Paunovic (@jelena_cvorovic_paunovic)

Ipak uloga Zorke u Pavićevoj seriji "Porodično blago" obeležila joj je život.

Zanimljivo je da je Aleksandar Berček u "Porodičnom blagu" glumio njenog oca Paju, ali zapravo je dve godine mlađi od Jelene. Ljiljana Stjepanović koja je tumačila njenu majku je bila čak četiri godine mlađa od Jelene, što je dovodilo do niza komičnih situacija tokom snimanja.

A post shared by Jelena Cvorovic Paunovic (@jelena_cvorovic_paunovic)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla glumica Jelena Čvorović Paunović, poznata po ulogama u "Porodičnom blagu" i "Srećnim ljudima"

Izvor: Radio 021, 06.Dec.2023

Poznata glumica Jelena Čvorović Paunović preminula je danas u 76. godini.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.