Banana kolač! Preukusan, jednostavan, kremast i gotov za 15 minuta!

Izvor: Svet plus, 13.Avg.2020, 11:23

Banana kolač! Preukusan, jednostavan, kremast i gotov za 15 minuta!

Banana kolač! Preukusan, jednostavan, kremast i gotov za 15 minuta! Osvežiće vas, a najbolje od svega je što se veoma brzo i lako pravi!

Potrebni sastojci:

3 kesice praška za puding od vanile

9 kašika šećera

1200 ml mleka

300 grama petit beure keksa

200 grama putera + za podmazivanje pleha

100 grama kisele pavlake

4 banane

300 ml pavlake za šlag.


 Canele- >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Pečeni krem! Klasičan francuski desert od jaja! (RECEPT)

Priprema

Spojiti prašak za puding i šećer i kratko promešati. Odvojiti deo mleka da se razmuti smesa pudinga i šećera. Ostatak mleka stavite da se kuva i kad prokuva sklonite sa strane, dodajte razmućenu smesu i skuvajte puding. U još vruć puding umešajte narezani puter, a nakon toga i kiselu pavlaku.

Keks razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smesu i sve dobro promešati. Pleh ( kalup po želji)  premazati puterom i u njega istresti pola smese.

Očistiti banane, raseći ih po dužini na pola i poređati u pleh. Preko banana dodati ostatak smese i kašikom je utisnuti između banana. Kolač ostaviti u frižider na hlađenje, minimalno dva sata.

Nakon dva sata, umutiti pavlaku za šlag, premazati preko žute smese i opet staviti u frižider da se dobro ohladi pre posluživanja, najbolje preko noći.

Kolač možete posuti kakao prahom, rendanom čokoladom ili preliti topljenom čokoladom!

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.