Baklava, rastresita i sočna! Evo u čemu je caka! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 11.Dec.2022, 12:07

Baklava, rastresita i sočna! Evo u čemu je caka! (RECEPT)

Recept iz stare Bosne koji treba da zna svaka domaćica! Baklava, rastresita i sočna! Evo u čemu je caka da ona bude tako savršena...

Postoji jedna caka koja se primenjuje u staroj Bosni kada je spremanje baklave u pitanju.

Reč je o tome da se margarin pre presipanja, tj. zalivanja baklave prvo dobro ugreje, tako da počne da "cvrči". Tim ugrejanim margarinom prelijte složenu i isečenu na romboide baklavu.

Nakon toga se baklava peče na 200 stepeni Celzijusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Zatim se vrela baklava preliva sa prohlađenom agdom u koju je isečen jedan ceo limun.

Samo ovaj način pripreme baklave će omogućiti rastresitost i sočnost ovog kolača...

Potrebno za baklavu:

500g gotovih kora za baklavu

500g oraha - pola mlevenih, pola seckanih

100ml ulja za premazivanje kora

jedan ceo margarin

Za agdu:

500 grama šećera, 1 l vode i 1 limun.


Priprema: 

Svaku koru premazati sa malo ulja pa bogato posuti orasima i složiti do utroška materijala.

Iseći na romboide i preliti ugrejanim margarinom. Ispeći u rerni pa preliti prohlađenom agdom.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.