BIVŠA SUPRUGA JAGOŠA MARKOVIĆA GRCA U SUZAMA: Vanju Milačić posebno potresao govor koleginice Radmile Živković

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 13:52

BIVŠA SUPRUGA JAGOŠA MARKOVIĆA GRCA U SUZAMA: Vanju Milačić posebno potresao govor koleginice Radmile Živković

Rediteljevo matično pozorište organizovalo je komemoraciju njemu u čast.

Jedan od najvećih reditelja s ovih prostora, koji je prerano preminuo u 58. godini, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Glumica Vanja Milačić, bivša supruga preminulog Jagoša Markovića, rasplakala se na komemoraciji tokom govora koji je održala glumica Radmila Živković.

- Rano je mnogo je rano. Ima jedna fotografija njega u radnoj sobi, kao dečak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sedi i drži olovku u ruci i gleda pravo u kameru. Ima 6 ili 7 godina. Sa te fotografije vas gleda jedan čovek, a ne dete. A kao čovek je bio jedno ogromno dete. Mnogo je rano, nezamislivo je. Znam kako je vama koji slušate šta ćemo da kažemo i da svako od vas ima jednu fenomenalnu priču o Jagošu. Jednom mi je ispričao šta je bilo kada je bila sahrana Ljube Tadića. Jagoš je držao Miru pod ruku i rekao joj da je divno govorila, a ona je rekla: "Nije to ništa, tebi ću još lepše". I ja sad držim govor u ovakvom momentu kao da mi je Mira prenela - rekla je glumica, pa se nadovezala.

- Jagoš je imao svoj put, putiće, morske struje. Putovao je svuda, putovao je svetlosnim godinama. Nikada više nećemo imati tu lepotu, bliskost i razumevanje. Izvinjavam se u svoje lično ime. Zvao me je gospođa Frojd, rođena Jung. Razumeli smo se pogledom, a on je bio ogledao. Gledavši sebe u tom ogledalu smo rasli zajedno sa njim kao ljudi i profesionalci. To ogromno ogledalo gde smo bili pomešani smo izgubili. Puklo je ogledalo. Ne sa namerom. Puklo je jer toliko onoga što je Jagoš imao u sebi ne može da stane u jedno ljudsko biće. Bio mi je prijatelj, drug, bila sam mu i mama i sestra i tetka. Vodili smo svakojake razgovore mimo scene. Voleo je svoju decu najviše na svetu, svoju Suzanu, Taru i onu koja mu je rodila decu, Sanju. On je zlo prikazivao preko dobrog. Tužna sam jer je ovo moja poslednja uloga kod njega - govor je Radmile Živković koji je rasplakao Vanju Milačić.

Rođen je 1966. godine u Podgorici, a režiju je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1987. godine, u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.