Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 18:56

"BIO JE DUŠA SVIH NAS!" Minja Subota o poslednjim danima kolege, prijatelja i kuma Đorđa Marjanovića

"Obožavao sam ga još od kad sam imao pet godina..."

Minja Subota potresao se zbog smrti svog kolege, prijatelja i uzora Đorđa Marjanovića, koji je preminuo danas u 89. godini.

Osim reči hvale, ističući njegovu veličinu, Subota je u izjavi rekao da mu je žao i što nije dočekao 90. rođendan.

- Strašno, čuo sam pre pola sata i veoma sam se potresao. Pored Đorđa sam bio decenijama, obožavao sam ga još od kad sam imao pet godina. U ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu samo da kažem da je on bio najveća zvezda na ovim prostorima, neprikosnoven, potvrdio je to svojom iskrenošću jer ceo predavao publici i muzici uopšte. Ja sam svedok toga. On se žrtvovao, išao je među publiku, zato ne postoje džabe njegovi Đokisti i oni će nastaviti da ga vole. Ceo svet ga je voleo! U SSSR-u je bilo mnogo naših zvezda koje su bile voljene, ali niko kao Đorđe, to je neverovatno koliko su ga obožavali. To nije slučajno, jer je on bio pošten umetnik – ističe Subota. O karijeri Marjanovića definitivno se ne može govoriti ukratko, ali ono što je Minja želeo još da istakne, jeste i da je sa Đorđem bio kum.

- Moj brat Saša i Đorđe su bili kumovi, mnogo je voleo mog brata i bio vezan za njega. Kad se razboleo, ja sam održavao kontakt sa njegovim Đokistima, pratio sam svaki njegov rođendan i i jubilarne koncerte. On je bio duša svih nas. Pošto je sa nogama imao problem poslednjih godina, on nije hteo da dođe da peva, jer nije želeo da sedi u publici, odnosno ako ne može da bude na bini – zaključio je Subota kratko, evocirajući ukratko uspomene na velikog umetnika, kolegu i prijatelja, koji, kako je rekao, nikada neće pasti u zaborav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.