BAJAGA I INSTRUKTORI UŠLI U UDŽBENIKE! Najveći hit ovog benda uvršten u nastavni plan i program!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 17:33

BAJAGA I INSTRUKTORI UŠLI U UDŽBENIKE! Najveći hit ovog benda uvršten u nastavni plan i program!

A da li znate i da su mu pesme čista poezija?

Muzičar koji je obeležio jednu eru i uz Bebi Dol predstavnik je najstarije postave modernog talasa u domaćoj muzici. Pesma "Moji su drugovi" nezvanična je himna svih susreta generacija, kada ne izostaje poznata koreografija - vozić!

Naravno, reč je o Momčilu Bajagiću Bajagi, koji sa svojim "Instruktorima" i dalje okuplja publiku svih uzrasta i puni sve sale. Momci imaju veliki broj pesama, a jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se našla u udžbeniku. U pitanju je veliki hit "Buđenje ranog proleća".

U udžbeniku iz muzičkog za 4. razred društveno-jezičkog smera može da se vidi kako učenik kroz note može da nauči da svira ovu pesmu.

Takođe, data je i kratka biografija Bajage i Instruktora.

Udžbenik iz muzičkog za 4. razred društveno jezičkog smera gimnazije. pic.twitter.com/avrBat0tcu

— Živorad Milenkovic (@babamandrak) September 5, 2023

Fotografiju je na svom profilu na platformi X objavio član ovog benda Žika Milenković.

Inače, "Buđenje ranog proleća" jedna je od četiri pesme zabeležene na mini albumu "Četiri godišnja doba" (1991), u kojoj gostuje operska pevačica Jadranka Jovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.