Anja napustila takmičenje, Suzana najbolji kuvar prethodne nedelje

Izvor: Poznati.info, 27.Okt.2012, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anja napustila takmičenje, Suzana najbolji kuvar prethodne nedelje

Marija kao majstor za afrodizijake dobija bedz koji joj omogućava da napusti emisiju i da ne kuva kada to bude želela

Suzana i Nemanja takođe imaju bedževe, pa Nemanja danas odlučuje da napusti studio i neće kuvati. Ostali takmičari danas imaju zadatak da spreme neko tursko jelo i za to imaju 45 minuta, posle nabavke namirnica u prodavnici. Pre početka spremanja orijentalnih jela, Petar i Milica dele savete kuvarima kako se spremaju turska jela, kakva je struktura >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << jela, začini koji se koriste…

Dat je znak za početak kuvanja, pa tako počinje spremanje punjenih paprika, patlidžana, kebaba… Petar je masirao Dinču dok je razvlačio testo za spremanje hlepčica sa mesom, a Dinča mu je tražio i muzičku želju.

Vreme za kuvanje je brzo prošlo i žiri poziva kuvare da donesu svoja jela na ocenjivanje. Cakana je ponovo pravila tri jela i ponovo je žiri savetuje da se ubuduće usresredi samo na jedno.

Dinčino jelo, pide, kako je Milica rekla da mu se zove jelo, pohvaljeno je od žirija kao odlična ideja, a oba jela koja je napravila Romana bila su nezačinjena. Bojan je u svom punjenom patlidžanu imao mnogo mesa, a Ana u svojoj musaki nedovoljno zaćina i soli.

Bojana je za svoje mini ćufte napravila odličan preliv, mada bi više išao uz neko drugo jelo.Marko je za kebab i punjene tikvice pohvaljen od žirija, a Suzana je po oceni žirija danas napravila najbolje tursko jelo i to punjeni patlidžan – Imam Baildi (Imam je pao u nesvest), pa je ona danas najbolji takmičar.

Pored današnje pobede, ona je proglašena za najboljeg kuvara prethodne nedelje. Kao današnja pobednica, ona nominuje Aleksandru za izbacivanje, ali pošto je ona već nominovana, bira Cakanu. Od pet nominovanih kuvara, danas će biti izbačen onaj koji oljušti najmanje krompira za pet minuta.

Posle petomininutnog ljustenja, žiri je izmerio krompire svih takmičara i Anja je oljuštila najmanje, pa je ona izbačeni kuvar. Ona kao i Suzana dobija nagrade sponzora, i zahvaljuje se svm kuvarima na divnom druženju. Ostali kuvari takođe zale što je Anja napustila takmičenje, a sta ce se dalje dešavati, videćemo u 9. nedelji serijala Prvi kuvar Srbije.

Izvor: Puls

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.