Anica Dobra biografija

Izvor: Poznati.info, 09.Jun.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anica Dobra biografija

Anica Dobra je slavna glumica iz Srbije koja je glumila u srpskim i nemačkim filmovima. Ova lepa glumica iza sebe ima veliku i bogatu karijeru te mnogo uloga u brojnim projektima. Iza Anice je velik broj snimljenih filmova.

Anica Dobra je rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu gdje je posle upisala Akademiju dramskih umetnosti na kojoj je diplomirala 1987. godine. Veliki momenat u njenoj karijeri bio je od 1977. do 1981. godine kada je glumila u nemačkim filmovima. U to je vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << živela u Frankfurtu.

Posle četiri godine koje je provela u inostranstvu Anica je rešila da se vrati u Beogradi i upiše poznatu akademiju. Tokom studija je sarađivala s mnogo velikih stručnjaka kao što su: Dragan Mrkić, Arijana Ćulina, Predrag Bajčetić i ostali.

Glumica je debitovala na filmu “Pera Panker” 1985. godine šta je bio samo početak njene velike karijere. Posle dve godine dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli za film “Već viđeno”. Da je prava glumačka zvezda potvrdila je ulogom u filmu “Balkan ekspres”, a tada je nastupala i u Ateljeu 212.

Učestvovala je i na mnogim festivalima, pa je tako na nagovor Emira Kusturice bila predsednica žirija filmskog festivala Kustendorf. Anica Dobra danas živi u Beogradu, u braku je i ima ćerku Minu.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danijela Štajnfeld biografija

Izvor: Poznati.info, 10.Jun.2014, 12:11

Danijela Štajnfeld je srpska glumica koja iza sebe ima mnogo uloga u filmovima i pozorištu. Pored rola sa kojima je postala slavna ova lepa glumica može da se pohvali znanjem nekoliko stranih jezika. Osim srpkog Danijela govori rusinski, engleski i hebrejski...Danijela Štajnfeld je rođena u mestu...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.