Anđeosko lice paklenog kuvara!

Izvor: Prva.rs, 08.Nov.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđeosko lice paklenog kuvara!

Gordon Remzi je rođen 8. novembra 1966. godine u Džonstonu u Škotskoj gde je i živeo do pete godine, kada se sa porodicom seli u Stratford na Ejvonu, oblast Varvickshire, Engleska.
Najraniju mladost Gordon opisuje kao “beznadežno putujuću" jer se njegova porodica u tom periodu veoma često selila zbog nerealnih težnji i neuspeha njegovog oca, koji je u to vreme bio, kako ga Gordon opisuje, “nasilni alkoholičar”.
Nakon perioda lutanja, njegova porodica se 1976. godine za >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << stalno nastanjuje u Stratfordu na Ejvonu gde je Gordon praktično i odrastao. Period života koji je proveo u roditeljskom domu Gordonu je  prilično teško pao jer ga je, po sopstvenom priznanju, proveo u stalnoj borbi sa ocem, a sve zbog očeve teške naravi.
U autobiografiji “Humble Pie”, Gordon svoj život opisuje kao da je svu svoju mladost proveo u stalnom zlostavljanju i zapostavljanju od strane oca, "notornog alkoholičara i ženskaroša".
U ranoj mladosti bio je veoma talentovan fudbaler. U 12. godini pozvan je da igra za selekciju Varvikšira do 14 godina. 1984. godine Gordon je čak bio na probi u čuvenom Glazgovskom klubu “Rendžers” gde je za par meseci odigrao i nekoliko probnih utakmica.
Nakon par meseci treninga, Gordon je ozbiljno povredio hrskavicu kolena. Iako povređen, nastavio je da trenira, što je doprinelo da u potpunosti uništi koleno i tako završi fudbalsku karijeru.
Kada je napunio 16 godina, Gordon Remzi se preselio u stan u Banburi i započeo samostalni život.Posle studija hotelskog menadžmenta radio je u mnogim lokalnim restoranima, da bi se konačno zainteresovao za francusku kuhinju i posvetio se učenju.
Radio je kao šef kuhinje u londonskim restoranima više od 10 godina, da bi 1997. konačno odlučio da otvori sopstveni restoran. Nakon samo četiri godine restoran je dobio treću Mišelinovu zvezdicu, a Remzi je postao prvi Škot kojem je to pošlo za rukom.
Ubrzo, njegovo restoransko carstvo počinje da se širi rapidno po celom svetu.
Na televiziji je prisutan od 1998, a pravu slavu stiče 2004, sa serijalom Paklena kuhinja.
Oženjen je Tanom sa kojom ima četvoro dece.
I u tihom je ratu sa Džejmijem Oliverom: „Morate biti oprezni u davanju saveta za dijetu, pogotovu ako i sami treba da smršate“, započeo je Gordon "prozivku" na račun Džejmija.
Remzi je, takođe, dodao da je njegov suparnik prljav.
- Džejmiju bih za Božić poželeo da se dobro okupa.
Nakon što je Gordon izdao knjigu o kuvanju, Džejmi je poručio da je knjiga njegove žene Tane mnogo bolja.
Izvor: Netkonobar, 24kitchen

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.