Anđelina Džoli 3. septembra u Beogradu

Izvor: Svet, 20.Avg.2010, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelina Džoli 3. septembra u Beogradu

Slavna holivudska glumica Anđelina Džoli dolazi u Beograd 3. septembra da sa našom producentskom kućom "Abarit" dogovori snimanje filma koji će se raditi u Srbiji i regionu. Reč je o njenom rediteljskom prvencu koji će producirati Filip Gajić, ugledni beogradski reditelj, a jednu od glavnih uloga poverila je njegovom tastu Radetu Šerbedžiji, legendi domaćeg glumišta. Glavnu žensku ulogu igraće, naravno, Anđelina. Slavna glumica danas dolazi u goste kod Šerbedžije koji ima svoje pozorište "Ulises" na ostrvu Brioni. Večeras je na programu njegova predstava "Kralj Lir" u kojoj Rade igra, a Anđelina će ga gledati iz publike.

"Ona veoma ceni Šerbedžiju, kog poznaje još iz Holivuda i odavno planira da dođe kod njega i vidi ga na sceni u ulozi kralja Lira. Sada ima i razlog više da to učini jer će njih dvoje uskoro raditi zajedno na njenom filmu. Nakon Briona, Anđelina dolazi u Beograd. Izuzetno joj se sviđa rad našeg reditelja Filipa Gajića, pa želi da početkom septembra u KPGT-u pogleda njegovu predstavu 'Veliki brat', a zatim sa Gajićem, koji je vlasnik producentske kuće 'Abarit', dogovori saradnju na filmu", priča izvor "Blica". Ni Filip Gajić ni Rade Šerbedžija nisu želeli juče da komentarišu saradnju sa Anđelinom jer su, kako kažu, pregovori još u toku i ugovori još nisu potpisani, ali nisu ni demantovali ova saznanja.

Producentska kuća "Abarit", koja je producirala film "Mit o Sizifu", bila bi koproducent i partner iz Srbije u ovom filmu koji je Anđelina rešila da snimi nakon što je nedavno posetila izbegličke kampove u BiH. "Nakon što sam videla ove ljude i čula njihove potresne priče, shvatila sam koliko im je potrebna pomoć. Moramo se usredsrediti na dobrobit najugroženijih. Nameravam da se vratim u ovu predivnu zemlju", izjavila je ambasadorka dobre volje UNHCR-a nakon posete izbeglicama. Izvor kaže da priča iz scenarija neće biti antisrpska, kako se spekuliše, već da je reč o ljubavnoj priči dvoje ljudi koji su u ratu bili na dve suprotstavljene strane, kakvih je mnogo bilo za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji.

Pre dolaska u Hrvatsku poznata glumica je imala samo jedan zahtev, a to je da medijima ne bude dozvoljen ulaz na predstavu "Kralj Lir", kako bi mogla na miru da odgleda predstavu teatra "Uliks". Inače, svoje prisustvo na predstavi najavila je i hrvatska premijerka Jadranka Kosor, kao i drugi državni zvaničnici. Pre dve nedelje, sarajevski list "Dnevni avaz" je objavio da je Anđelina preko svojih agenata tražila od producenata bosanskog ostvarenja "Snijeg" rediteljke Aide Begić, da joj pošalju DVD sa filmom, a tamošnji mediji su zaključili da ovaj zahtev ima veze sa novim projektom Džolijeve. Inače, film "Snijeg" je sniman u selu Žigovi u blizini Goražda i govori o ženama koje iščekuju nestale muževe. Prema podacima sa interneta, Anđelina, koja trenutno promoviše film "Salt", dovodi se u vezu sa četiri buduća projekta, uključujući tu triler o detektivki Kej Skarpeti i novu verziju "Kleopatre". Međutim, još zvanične potvrde nema da će Anđelina i definitivno igrati u nekom od ovih filmova. Glumica trenutno obilazi sve veće evropske gradove u kojima se premijerno prikazuje njen triler "Salt", a mediji se ne bave toliko kritikom filma koliko njenim kilogramima, jer iz dana u dan izgleda sve mršavije.

Pročitaj na www.svet.rs

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Anđelina stiže u Beograd?

Izvor: Mondo, 20.Avg.2010

Holivudska diva Anđelina Džoli bi trebalo da u Beograd dođe 3. septembra da bi sa producentskom kućom "Abarit" dogovorila snimanje filma koji će raditi u Srbiji i regionu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.