Ananas je veoma ukusan, a njegova kora čuva kosti! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 09.Jun.2020, 11:02

Ananas je veoma ukusan, a njegova kora čuva kosti! (RECEPT)

Ananas je veoma ukusan i blagotvoran za organizam, a njegova kora čuva kosti! Trebalo bi često da ga jedemo ili pijemo sok od njega.

Ananas je veoma ukusan, ali i blagotvoran za organizam. A da li znate koliko je zdrava kora ovog južnog voća? Bogata je antioksidansima, smanjuje rizik od nastanka raka, štiti srce i krvne sudove... Zato, kada jedete ananas, nemojte da bacate koru, već od nje napravite čaj. I to na vrlo jednostavan način.

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Stavite koru u lonac, dodajte vodu i kuvajte oko 20 minuta na tihoj temperaturi. Ukoliko vam se učini da je čaj previše jak, razblažite ga vodom. Pijte ga ceo dan pomalo, kao sok. Takođe, možete da ga zasladite medom, ali i da dodate malo limuna, mente i druge zdrave sastojke.

 Muči vas nesanica? Tri stvari za pomoć kod poremećaja sna!

Inače, ananas deluje i kao diuretik, jer eliminiše višak vode iz organizma, a čuva i kosti od osteoporoze. Stoga bi trebalo često da ga jedemo ili pijemo kao sok.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.