Ana Stanić: Ranije sam češće udarala glavom u zid

Izvor: Svet, 30.Nov.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Stanić: Ranije sam češće udarala glavom u zid

Negujući autentičnost i muzički talenat, pevačica Ana Stanić još na početku samostalne karijere izdvojila se u odnosu na druge izvođače. Njena medijska pojavljivanja uvek se dešavaju s razlogom, a nasuprot opštem trendu da pevači često moraju da izdaju nove singlove, ona je odlučila da se sa novim materijalom pojavi tek onda kada u muzičkom smislu može da ponudi publici nešto novo.
Posle šest godina pauze, Ana je izdala novi singl “Neka gori sve” koji je samo najava >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << za decembarski CD “Priča za pamćenje”. U međuvremenu postala je majka sada trogodišnjeg dečaka, a za “Hello!” otkriva koliko uživa u braku sa Momčilom Lavrnićem i o porodičnom životu, ističući  da je zbog mnogobrojnih obaveza morala da napravi izdavačku i medijsku pauzu.
“Nisam od onih kojima prija da stalno objavljuju nove singlove i da su non-stop prisutni u medijima. Jedan od razloga je što sam u međuvremenu postala majka. U prvom periodu sam morala stalno da budem uz dete, a sve se poklopilo i sa mojim kreativnim zasićenjem. Došlo je vreme kada su privatne stvari zanimljivije od novih pesama i koncerata, a ja pripadam generaciji koja je gradila ‘priču’ o sebi kao umetniku, a ne o sebi kao ženi, majci i drugarici. Zato mi je trebalo vreme da se dovoljno uželim kamera, ne bi li mi sada sve to lakše palo. Mislim da je pravi trenutak kada u muzici imam nešto novo da ponudim publici”, objašnjava Ana.
Ona otkriva i da su joj godine donele mudrost i da je spremnija da prašt i pravi kompromise.
“Postala sam praktičnija, ranije sam češće ‘udarala glavom o zid’. I dalje imam potrebu da isteram svoje, i dalje sam ishitrena i brzopleta, ali manje. Međutim, kada je reč o način na koji se zabavljam i kako provodim vreme, kakve priče pričam sa prijateljicama, koliko sam spremna da se našalim na svoj račun i da se ‘zaludim’ za nekom stvari, koja mi u tom trenutku bude fenomenalna, nimalo nisam postala zrelija”, objašnjava.
O projektima koji su pred njom, kaže:
“Prošlog četvrtka je na sajtu jednih dnevnih novina i na svim ostalim muzičkim servisima premijerno bio pušten singl ‘Neka gori sve’. Objavljen je i spot, dok album ‘Priča za pamćenje’ izlazi u decembru. Bila sam vrlo uzbuđena zato što me dugo nije bilo u medijima, ali ljudi kojima sam puštala pesmu pre objavljivanja vrlo su lepo reagovali, tako da sam jedva čekala da svi čuju tu numeru koja je nastala u saradnji sa Skaj Viklerom”, kaže Ana.
Kompletan intervju možete pročitati OVDE.
Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Marija Aničić, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.