Ana Marija Žujović vas savetuje kako da vežbate u vodi

Izvor: Scandal.rs, 11.Jun.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Marija Žujović vas savetuje kako da vežbate u vodi

Iskoristite ovo leto da dobijete najbolju figuru do sada. Zamenite brčkanje akrivnim vežbama u vodi (bazenu ili moru) i za samo par dana primetićete neverovatne rezultate.

Poznato je da voda najbolje oblikuje telo. Osim što skida masnoću, pruža veliki otpor telu, pa morate da upotrebite i samim tim i razvijate mišiče. Verovali ili ne, u vodi se troši mnogo više kalorija nego kada su u pitanju klasične vežbe. Bez obzira na godine, svako može raditi vežbe u bazenu. Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << je još jedan plus kod ovog načina vežbanja, zaštićeni ste od povreda. Dok trenirate na ovaj način istovremeno upražnjavate i hidromasažu koja je idealna za otklanjanje celulita i zatezanje kože.

Psiholozi kažu da je ovaj vid rekreacije odličan za osobe koje se stide svoje figure i zbog toga ne vežbaju u sali. U vodi ih niko ne vidi i mogu da vežbaju bez opterećenja.

Plivanje nije jedina akrivnost u vodi koju možete upražnjavati kako biste zategli mišiće.

Počećemo sa hodanjem kroz vodu, postepeno prelazimo u džogiranje. Neće baš delovati graciozno, ali je vežba efikasna. Takođe možete kombinovati plivanje i hodanje. Otplivajte u jednom pravcu na jedan kraj bazena, a vraćajte se brzim hodom kroz vodu. Ponovite bar pet puta.

Vežbe za stomak i noge:

Stanite uz ivicu bazena okrenuti leđima i uhvatite se za istu. Noge podignete do 90 stepeni i vozite bicikl 15 puta unapred i 15 puta unazad. U istom položaju možete upražnjavati i “makazice” gore-dole ili levo desno u stranu. Vežbe ponovite bar u tri serije.

Za zadnjicu i noge:

Za vitke butine i čvrstu zadnjicu: stanite bočno uz ivicu bazena, zatim podignite nogu sa strane do ugla od 90 stepeni i vratite je u početni položaj. Uradite vežbu deset puta, pa promenite stranu.

Za butine

Oslonite se rukama o ivicu bazena, podignite noge do visine kukova, raširite ih i polako izbrojte do tri. Sada ukrstite noge, pa ih ponovo raširite i izbrojte do tri. Uradite vežbu deset puta.

Za ruke

Šta god da radite u vodi i koristite ruke, vaši mišići se zatežu. Plivanje kraulom odlično je za gornji deo ruku. Ukrštanje ruku pod vodom savršeno je i za ruke i za grudi. Dovoljno je da pod vodom radite “makazice” rukama i efekat će brzo biti vidljiv.

Stanite tako da vam voda dođe malo ispod visine ramena, ruke držite uz telo i raširite noge. Podižite ruke snažno kroz vodu do visine ramena. A zatim vratite u početni položaj. Uradite 12 ovakvih ponavljanja.

Za eliminisanje celulita potrebno je licem se okrenuti ka ivici bazena i blago se na nju osloniti šakama. Naizmenično pomerajte noge u stranu, pa blago savijte kolena. Sve to radite energično.

Na kraju ovih vežbi obavezno plivajte još dvadesetak minuta. I bacite se na aktivno sunčanje…

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.