Ana Marija Žujović vas savetuje kako da izgubite kilograme nakupljene tokom zime!

Izvor: Svet, 29.Apr.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Marija Žujović vas savetuje kako da izgubite kilograme nakupljene tokom zime!

Od ove nedelje fitnes šampionka Ana Marija Žujović na našem portalu savetovaće vas kako i na koji način da se borite sa viškom kilograma, kako da oblikujete telo i izborite se sa zavisnošću od hrane. U svom prvom tekstu Žujovićeva vam pomaže da se na najbrži način oslobodite zimskog viška.
“Početak aprila je idealan, ako ne i krajnji period da se probudite iz zimskog sna i počnete da skidate kilograme koji su se nakupili tokom perioda neaktivnosti. Leto se bliži, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << vreme je da počnete da pripremate svoje telo za plažu. Dobro se  pogledajte u ogledalo i sami odlučite da li ste spremni za ovo. Evo par saveta kako to postići, a
za početak potrebno je korigovati ishranu i pojačati fizičku aktivnost. Moja preporuka:
Doručak
Izbacite beli hleb, peciva, lisnato testo i generalno sve što možete da kupite u pekari. Zamenite belo pecivo tonus hlebom ili integralnom (istostiranom) kiflom. Nemasni sir ili tunjevina u kombinaciji sa krastavcem i/ili paradajzom.
Ako vam se ništa od ovoga ne dopada, napravite ukusnu kašu. Ovas, ječam, raž, skuvajte pahuljice i pomešajte sa suvim voćem. Za ljubitelje jaja jedan savet – na tri jaja pojedite samo jedno žumance.
Užina
Između ručka i doručka obavezno ubacite užinu kako bi vam se ubrzao metabolizam.
Ručak
Meso (250g) sa povrćem ili pirinčom. Salata je obavezna.
Večera
Jedite najkasnije tri ili četiri sata pre spavanja. Meso sa salatom i izbegavajte ugljene hidrate!
Fizička aktivnost
Trčanje je nekome dosadno, nekome teško, ali je najbolje za sagorevanje kalorija i skidanje kilograma. Primera radi, ja nikad nisam volela da trčim, uvek sam odrađivala zato što moram. Posle nekog perioda shvatila sam da je ustvari sve u glavi i da je potrebna samo jaka volja i motivacija. Ako niste tip koji će moći laganim tempom da pređe tri do pet kilometara dnevno – zamenite trčanje brzim hodom. Izađite iz autobusa par stanica ranije ili parkirajte automobil malo dalje od željene destinacije i brzim hodom dođite do odredišta. Ukoliko idete u teretanu zagrejte se na traci 10-15minuta malo bržim tempom i nakon vežbi završite još petnaestak minuta džogiranjem.
Devojke koje vole i znaju da voze rolere takođe mogu da ih koriste kao kardio vežbe. Vožnja bicikla je takođe idealna za sagorevanje masti.  
Da biste sredili stomak za kratke majčice i bikini, pored korigovane ishrane i kardio vežbi morate da radite i trbušnjake. Postoje na hiljade različitih trbušnjaka i raznih kombinacija, ali je najbolje početi sa osnovnim. Svi znamo pune trbušnjake, kratke i podizanje nogu. Ove nedelje savet je da uradite po dvadeset puta od svakih u ponavljanju od tri do pet serija. Odvojite deset minuta u toku dana i deset minuta pred spavanje za trbušnjake.
Suvišno je da vam kažem da već sad krenete sa ovim jer sigurno ne bi došli do kraja teksta da već ne planirate da menjate loše navike. Ne zaboravite, jedni druge najbolje motivišemo.
Do sledece nedelje, sportski pozdrav…”

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Ana Marija Žujović vas savetuje kako da izgubite kilograme nakupljene tokom zime!

Izvor: Scandal.rs, 29.Apr.2015

“Početak aprila je idealan, ako ne i krajnji period da se probudite iz zimskog sna i počnete da skidate kilograme koji su se nakupili tokom perioda neaktivnosti. Leto se bliži, vreme je da počnete da pripremate svoje telo za plažu. Dobro se  pogledajte u ogledalo i sami odlučite da li ste spremni...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.