Aleksandra Gudelj: Dobro se uvek dobrim vraća

Izvor: Poznati.info, 12.Apr.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Gudelj: Dobro se uvek dobrim vraća

O sedmici na lotou, dobitnoj kombinaciji, sastanku sa srećom

Aleksandra Gudelj / Foto: Branko Koljajić

DA bi dobio sedmicu na lotou, moraš prvo da ga igraš – ovim geslom vodi se Aleksandra Gudelj, koju skoro dve godine gledamo u ulozi voditeljke najdugovečnije igre na sreću u Srbiji. Od nekog ko je povremeno igrao loto, postala je strastveni igrač – ne prođe nijedno izvlačenje, a da nije uplatila kombinaciju.

- Ako počnem da izvlačim meni >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << poznatu kombinaciju, onda samo počnem da se smeškam i imam osećaj kao da mi leptirići lete u stomaku – otkriva Aleksandra.

Kakvi bi simptomi bili za peticu ili šesticu, ne zna, jer je do sada dobijala najviše četvorke. Ipak, to je ne demorališe. Nastavlja da igra i čeka sedmicu. U početku, nije želela da razmišlja kako bi potrošila novac koji nema. A onda…

- Kada sam postala verni loto igrač, počelo je da mi se mota po glavi šta bih i kako. Ali dok ne osvojim sedmicu, zadržala bih za sebe šta bih uradila sa novcem. Jedno je definitivno – kao što se i sada bavim pomalo humanitarnim radom i pomažem koliko mogu onima kojima je pomoć neophodna, tako bih i tada deo dala u humanitarne svrhe. I to bi bilo prvo što bih uradila.

* Koje je najsimpatičnije pitanje koje su vam postavili prijatelji, poznanici, ali i nepoznati ljudi na ulici?

- Slatko mi je kada me pitaju za kombinacije. Uvek mi kažu: “Vi sigurno znate koja je dobitna. Recite nam, podelićemo dobitak”. Uvek se tome slatko nasmejem. I kažem brojeve koji su mi trenutno u mislima. Ako ne komentarišu kombinacije, onda je reč o mom stajlingu – da li sam izgledala lepo ili je moglo bolje.

* Postoje li brojevi koji se češće izvlače od drugih?

- Rekla bih da ne postoje. Ali se dešava da izađe kombinacija poput ove: 12, 13, 14, 25, 31, 32, 34. Nekoliko puta se desilo da je izvučena kombinacija iz filma “Tesna koža”. Slučajnosti postoje.

* Da li vam se nekad javio neko od dobitnika da vam se zahvali što ste mu doneli sreću? Ili da vam nešto pokloni?

- Nažalost, niko se nikada nije javio. Niko mi nije poslao ni razglednicu, ni cvetić ili čokoladu. To nije slučaj samo sa mnom. Suzana Mančić mi je rekla da joj niko nikada ni kafu nije doneo. Nema naš narod to u krvi, posebno ne kada osvoje toliko velike dobitke. Bilo bi lepo da je drugačije, ali iako nije, ostajemo na istom – tu sam da delim ili da vam donosim sreću.

* Na šta se više oslanjate u životu – na sreću ili na rad?

- Definitivno na rad. Oduvek sam bila vredna. Nikada mi nije bilo teško da uradim nešto. Pa tako, onda, za taj rad i trud, uvek dođe nagrada. Imam dara za razne stvari. Naučila sam da što više znam, biću sposobnija za razne izazove i prilike koje nam život pruža.

* Kako izgleda vaš “sastanak sa srećom”?

- Kada se ujutru probudim i ugledam pored sebe najdivnija bića na celom svetu. To su moj sin i suprug. I tako započinjem svaki dan, sastankom sa srećom. Kafa i zajednički doručak – za mene nema veće sreće. Kada su pored mene osobe koje volim neopisivo i za koje znam da me bezuslovno vole.

* Gleda li vas sin na televiziji?

- Ne propušta. Mahne mi, zajedno sa mnom izgovori moje ime i prezime i onda posle ponavlja brojeve koje sam izvukla. Nije mu neobično, jer je od rođenja navikao da me gleda na malom ekranu. To je za njega nešto potpuno normalno, čak me pita kada će i on da bude sa mnom u “Ekskluzivu”.

* Osim ljubavi prema Zvezdi, šta biste još voleli da sin nasledi od vas?

- Ljubav prema Zvezdi je definitivno nasledio. Zna sve Zvezdine pesme, redovno ga vodim na “Marakanu”. To nam je u krvi i u duši. Za ostalo bih volela da bude svoj, da izgradi svoju ličnost. Ali i da bude brižan, vredan, pozitivan i velikog srca, kao što su mu i tata i mama.

* Verujete li i dalje u izreku “Čini dobro, pa će ti se dobro vratiti”?

- Verujem. I verovaću. I mislim da niko i ništa ne može to da promeni. Jer, kako seješ, tako žanješ. Uvek sam volela da pomažem drugima. I nastaviću. A kada činite dobro i kada su vam misli pozitivne, onda to mora negde dobrim i da se vrati.

BANKA MALO TEŽE“LUDI kamen”, “Kraljevi Ade”, “Važne stvari” – emisije su koje je Aleksandra vodila pre lotoa. A posle bi mogla da dođe u obzir i neka o finansijama s obzirom na to da je završila ekonomiju. – Trenutno ne razmišljam o tome jer sam u potpunosti posvećena lotou. Ali pošto su životni putevi nepredvidivi, onda, znate kako kažem kada radim ili igram loto: “Nikad se ne zna” – kaže Aleksandra koja bi, uz malo truda, mogla da zamisli sebe i u banci. – Uh, malo teže, ali mogla bih. Previše sam aktivna, volim dešavanja i kretanje. Ne znam kako bih se navikla na zatvoren prostor. Mada, verujem da bih se brzo prilagodila. Ali definitivno se ne bih odrekla mog trenutnog posla.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.