Ako želite da vam se deca zovu kao stranci, evo male pomoći: Ovo su najpopularnija imena na svetu

Izvor: Svet, 01.Apr.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želite da vam se deca zovu kao stranci, evo male pomoći: Ovo su najpopularnija imena na svetu

Uprkos činjenici da naše zvezde daju strana imena svojoj deci (o čemu se danima vodi debata po forumima), tradicionalna srpska imena još uvek su na vrhu popularnosti u našoj zemlji. Ipak, sve više roditelja je spremno da svom detetu da neko od internacionalnih imena, lako prilagodljivih različitim jezicima, pa smo, s tim u vezi, odlučili da objavimo poslednje istraživanje u kome su izdvojena najpopularnija imena na svetu.
I ako ste već odlučili da detetu date internacionalno ime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << možda vam pomogne lista od pet najopularnijih imena na svetu.
1. Mia
Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom planeta. Vrhunac popularnosti dostiglo je sada već davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farou, pa se već tada našlo na listi top 1.000 imena sveta.
Mia je danas 6. ime u SAD, 2. u Nemačkoj i 1. u Engleskoj, Australiji, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.
2. Sofija
Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. To ime je broj jedan u SAD, a bilo da se piše Sophia, Sofia, Sofija ili skraćeno Sophie, na prvom mestu je i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom mestu je u Holandiji, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.
3. Olivija
Olivia je ime koje je popularizovao Viljem Šekspir u predstavi “Dvanaesta noć”. To ime se povezuje s maslinovom grančicom pa predstavlja i simbol mira. U Engleskoj, Velsu i Škotskoj nalazi se na drugom mestu, a definitivno je broj jedan na Havajima.
4. Ema
Reč je o germanskom imenu koje znači “potpun, ceo, kompletan”. Najviše Ema ima u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj, dok je ime na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema, to ime vole mnogi roditelji širom sveta.
5. Izabela
Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime s najviše nadimaka, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Ako želite da vam se deca zovu kao stranci, evo male pomoći: Ovo su najpopularnija imena na svetu

Izvor: Scandal.rs, 01.Apr.2015

Uprkos činjenici da naše zvezde daju strana imena svojoj deci (o čemu se danima vodi debata po forumima), tradicionalna srpska imena još uvek su na vrhu popularnosti u našoj zemlji. Ipak, sve više roditelja je spremno da svom detetu da neko od internacionalnih imena, lako prilagodljivih različitim...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.