Ako ste zgrešili na Đurđrevdan, isto uradite na Markovdan!

Izvor: Svet plus, 07.Maj.2024, 11:19

Ako ste zgrešili na Đurđrevdan, isto uradite na Markovdan!

Dremež tokom ovog dana ne donosi dobro ali ako ste zgrešili na Đurđrevdan, odnosno spavali, isto uradite i na Markovdan!
Na dan Svetog Marka, koji se tradicionalno slavi osmog maja, Srpska pravoslavna crkva i vernici odaju počast ovom svetitelju, poznatom po pisanju jednog od četiri jevanđelja.
Ovaj dan je obavijen raznim običajima i verovanjima, a jedno od najpoznatijih među Srbima je ono koje govori o važnosti odmora. Veruje se da ako neko Đurđevdan provede u krevetu, to će pratiti godinu punu dremljivosti i bolesti. Zato se preporučuje da isto učini i na Markovdan kako bi se oslobodio pospanosti i bolesti.
Takođe, veruje se da dremež tokom dana na Markovdan ne donosi dobro, jer bi mogao...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.