Ako spremate kiseli kupus dodajte ovaj sastojak kako se ne bi ukvario!

Izvor: Svet plus, 08.Nov.2023, 12:53

Ako spremate kiseli kupus dodajte ovaj sastojak kako se ne bi ukvario!

Ako spremate kiseli kupus za zimu dodajte ovaj sastojak kako se ne bi ukvario ali ne samo to! Na ovaj način će se ranije i ukiseliti, a ukus će biti odličan.

Za kiseli kupus kažu da je superhrana, zato što sadrži dosta vitamina, a prednjači vitamin C. Tu su: A1, B1, B2, B3, B6, B12, E i K. Sadrži i minerale: kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, magnezijum.

Ukoliko ste ove godine rešili da kiselite kupus, onda ste na >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pravom mestu jer ćemo vam otkriti kako da ga što bolje ostavite za zimu koja nam dolazi.

Ren može dosta da poboljša ukus ali i da spreči kvarenje kupusa. Ubrzaće i proces kiseljenja, zato dodajte ovaj sastojak kako se ne bi ukvario! Kukuruz je odličan da vaš kiseli kupu dobije zlatno žutu boju, a oni koji volje ljuto slobodno mogu dodati još jedan sstojak, a to je ljuta papričica. I lovorov list je dobro dodati u bure sa kupusom.

U bure sa kupusom možete dodati vreće/ kese u kojima je iseckan i posoljen kupus. One treba da budu probušene, kako bi cirkulisala slana voda kroz njih. Ugurajte ih između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Dobićete iz istog bureta i kiseli kupus i ribanac.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.