Zaposlena u P. S. fešnu: Pozivam sve da se bore protiv mobinga i izrabljivanja VIDEO

Izvor: B92, 05.Feb.2021, 19:09

Zaposlena u P. S. fešnu: Pozivam sve da se bore protiv mobinga i izrabljivanja VIDEO

Jovana Bakula, zamenica marketinškog menadžera modne kompanije P. S. fešn (P.S. Fashion), privukla je veliku pažnju javnosti.

Tokom dodele priznanja, u uključenju uživo, ona je uputila direktne kritike svojoj kompaniji.

"Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda", izjavila je ona.

Pozvala je sve poslodavce da štite i cene svoje zaposlene.

"I pozivam sve zaposlene da istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone", napomenula je.

Video-snimak svog obraćanja podelila je na Instagramu.

"Ovo je moja priča, zbog koje ne spavam, plačem i tresem se! Radni narode, borite se za svoja prava i molim vas, podelite ovo dalje! Hvala mojoj baki Jovanki po kojoj sam dobila borbeno ime", dodala je ona u opisu svoje objave.

Međutim, vlasnik i generalni menadžer kompanije P. S. fešn Predrag Pantović rekao je za Blic da priča Jovane Bakule nije tačna i da su tri osobe iz pomenutog marketinškog tima u međuvremenu čak i unapređene. Prema njegovim rečima, iz firme je otišlo samo troje ljudi, od kojih dva fotografa, a jedini razlog je bila njihova neefikasnost.

Pantović je naglasio da će sve detalje o ovom slučaju izneti u saopštenju kompanije.

B92.net zatražio je komentar na ovu temu od predstavnika kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.