Veljović: U policiji ne postoji jedinica slična JSO

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2012, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: U policiji ne postoji jedinica slična JSO

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da u policiji ne postoji odeljenje slično Jedinici za specijalne operacije i da za njega nije prihvatljiva zasebna sistematizacija bilo koje jedinice, pa ni Žandarmerije.

Veljović je za "Večernje novosti" rekao da sad nije vreme da se donosi sistematizacija bilo koje specijalne jedinice, jer ona mora biti jedinstvena i sveobuhvatna, a ne pojedinačna.

"U svaki takav dokument moraju imati uvid, i dati svoje predloge, sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bitne linije rada u MUP i sve policijske uprave u Srbiji. Ne treba 'preko kolena lomiti' i provlačiti pojedinačna rešenja", kazao je Veljović.

Na pitanje koje su nove službe čije je formiranje u toku, Veljović je rekao da je reč o posebnoj Službi za suzbijanje narkomanije i Službi za suzbijanje terorizma i ekstremizma.

"Nisam za to ni da se ove dve službe formiraju na brzinu, ali su one u ovom trenutku prioritet", rekao je on.

Upitan da li će pred izbore uslediti serija hapšenja kojima će se "trgovati", Veljović je rekao da predizborna kampanja ne utiče na profesionalni rad policije i da niko nema prava da je prisvaja.

On je rekao da su prioriteti policije borba protiv narkomanije, terorizma i suzbijanje korupcije.

Veljović je rekao da su pretnje političarima učestale, i da se može očekivati da ih bude još više, kao i da policija u saradnji sa drugim bezbednosnim službama svaku pretnju proverava. Direktor policije je ocenio da su, kad je reč o bezbednosti, najugroženije oblasti Kopnena zona bezbednosti i Raška oblast.

"Reč je o trgovini narkoticima, krijumčarenju ljudi, ilegalnim migracijama, vehabijama... Ipak, sve je to pod kontrolom, a policija je bila i biće garant mira i bezbednosti", kazao je Veljović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.