Razvoj Beograda ključan za Srbiju

Izvor: RTS, 31.Maj.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvoj Beograda ključan za Srbiju

Beograd ima najveće razvojne mogućnosti u jugoistočnoj Evropi i njegov razvoj može da pokrene i razvoj ostatka Srbije, ocenio predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić. Beograd je proizvod našeg društva i ukupnih mogućnosti, rekao Tadić.

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je da Beograd ima najveće razvojne mogućnosti u jugoistočnoj Evropi i da njegov razvoj može da pokrene i razvoj ostatka Srbije.

Skupština Gradskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Demokratske stranke Beograda izabrala je danas ponovo Dragana Đilasa za predsednika te organizacije.

Skupština Gradske odbora DS izabrala je i potpredsednike: Zorana Alimpića, Danila Bašića, Maju Videnović, Branimira Kuzmanovića, Nebojšu Ćerana i Edit Šerifovu, a izabran je i stalni sastav beogradskog odbora te stranke.

Usvojena je i Deklaracija "Za evropski Beograd" koja, kako je navedeno, "predstavlja izraz jake i nedvosmislene političke volje i odlučnosti da se definišu principi koji obavezuju svakog demokratu, kako bi se u potpunosti iskoristio i sačuvao sav potencijal i osigurao ubrzani i neprekidni razvoj Beograda".

"Beograd je proizvod našeg društva, kulture, iskaz ukupnih potencijala naših mogućnosti i talenata. Kad neko iz sveta dođe ceni nas prema onome što je materijalno delo naših prethodnika", rekao je Tadić i dodao da oni objekti koji nisu velelepni svedoče o urušavanju naših kriterijuma.

U obraćanju delegatima Skupštine beogradskog odbora DS-a, Tadić je ukazao da beogradska vlast ima obavezu da u narednom periodu izgradi nekoliko mostova, obilaznicu, institucije kulture i metro, kako bi Beograd učinili primamljivijim za strane investicije.

Tadić je rekao da očekuje od aktuelnog gradonačelnika prestonice Dragana Đilasa da toga bude svestan, jer će tako Beograd Srbiju vući napred.

Lider DS-a je, međutim, rekao da postoji opasnost da ideje regionalizacije i decentralizacije koje služe demokratizaciji društva budu izvrgnute u svoju suprotnost i da, umesto da posluže demokratizaciji društva, stvore feude koje vode lokalne elite koje nemaju dodir sa realnošću.

Bez arogancije u obavljanju vlasti

Tadić je poručio da demokrate ne smeju da pokažu aroganciju u obavljanju vlasti, jer su građani privremeno tako odlučili, a da već sutra može biti drugačije.

"Svi vi morate da postavite pitanje da li je do sada Beograd vođen na čestit način i da li građanin mora da prođe šikanu od zastupnika javnog rada i javnog posla, da bi obavio neki svoj posao", rekao je predsednik Srbije.

Tadić je naglasio da građanin, kada dođe na bilo koji šalter, ne sme da naiđe na namrgođene službenike, već da zastupnici javnog rada "moraju raditi isključivo zarad javnog, a ne ličnog dobra".

Lider DS je ukazao da se u bivšoj Jugoslaviji formirao antagonizam prema Beogradu koji se danas preneo na Srbiju i naglasio da nije tačno da Beograd živi na račun drugih delova Republike.

Tadić je rekao da pažljivo prati ono što se dešava na svim nivoima vlasti, pogotovo na lokalnom, jer od toga zavisi centralna politika Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, u DS-u niko nema pravo na arogantan odnos prema drugim strankama, a članovi DS su ti koji moraju pokazati uzdržanost u toku obavljanja vlasti.

"Očekujem da vodite politiku na beogradski način, bez arogancije, što znači da zapisnik za buduću sednicu skupštine neće biti štampan na ovako skupom papiru, već na onom običnom", rekao je lider DS.

Đilas: Beograd - lokomotiva razvoja Srbije

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Beograda Dragan Đilas izjavio je da će ta stranka nastaviti da ispunjava obećanja koja je dala tokom kampanje, istakavši da je namera da Beograd postane lokomotiva razvoja Srbije.

Đilas je rekao da će biti izgrađeni mostovi na Adi Ciganliji i Borči, dva nova obdaništa, dve škole, dva nova Doma zdravlja i kanalizacija i vodovod u svim delovima grada.

Đilas, koji je i gradonačelnik prestonice, rekao je da će ceo Beograd biti asfaltiran i istakao da je "priča o Evropi besmislena ukoliko deca gaze blato do škole".

Gradonačelnik je rekao da živimo u teškim vremenima u kojima se socijalne razlike vide više nego ikada i podsetio da jedino u Beogradu penzioneri dobijaju pomoć od grada kao i da porodilje i trudnice odlukom gradskih vlasti imaju pun iznos plate.

"Imamo nameru da od Beograda napravimo lokomotivu razvoja Srbije", rekao je Đilas i naglasio da će uvek podržavati ideju da Beograd pomaže ostatku Srbije, ali da Beograd, kao lokomotiva koja vuče, ne sme da ostane bez energenta.

Šutanovac: Ispuniti obećanja

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac veruje da rukovodstvo Beograda može da postigne rezultate i u godini koja će biti izuzetno ekonomski teška i ispuni sva data obećanja.

Šutanovac je rekao da su lokalni izbori u Zemunu i na Voždovcu "samo malo iskušenje za obećanja koja su demokrate dale na prethodnim izborima".

Šutanovac je ocenio da je protekla godina bila jedna od najuspešnijih, pošto su iz redova DS predsednik Srbije, premijer i gradonačelnici Beograda, Niša i Novog Sada i dodao da je to odraz poverenja građana u politiku koju ta stranka vodi.

Gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu Šutanovac poželeo uspeh u radu, ponovni izbor na mesto predsednika Gradskog odbora DS i njemu i njegovom timu poručio da budu svesni da ta organizacija "trpi promene, ali ne i greške".

Na skupštini, na kojoj je biran predsednik beogradskog odbora DS-a i članovi rukovodstva, govorili su i Ružica Đinđić i potpredsednik G17 plus i ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Skupštini su prisustvovali i lider beogradskih socijalista Aleksandar Antić, potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić, predstavnik vojvođanskog odbora DS-a Dušan Elezović i predstavnici drugih bliskih stranaka, poput Meha Omerovića i Spasoja Krunića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Beograd ne živi na račun Srbije

Izvor: Mondo, 31.Maj.2009

Na Skupštini beogradske organizacije DS Dragan Đilas ponovo je izabran za predsednika te organizacije. Boris Tadić poručio da Beograd ima najveće razvojne mogućnosti u jugoistočnoj Evropi i da njegov razvoj može da pokrene i razvoj ostatka Srbije.

Nastavak na Mondo...

Tadić: Beograd svojim razvojem da pokrene celu Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2009

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić ocenio je da Beograd ima najveće razvojne mogućnosti u jugoistočnoj Evropi i da njegov razvoj može da pokrene i razvoj ostatka Srbije...U obraćanju delegatima Skupštine beogradskog odbora DS, Tadić je ukazao da beogradska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obaveze vlasti u Beogradu

Izvor: S media, 31.Maj.2009

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić rekao je danas da oni koji vode Beograd imaju obavezu da izgrade nekoliko mostova, obilaznica, institucija kulture, pa i metro. ..Lider demokrata je, na sednici Skupštine gradskog odbora DS, rekao da od aktuelnog gradonačelnika prestonice...

Nastavak na S media...

Razvoj Beograda mora da bude planiran

Izvor: S media, 31.Maj.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da razvoj Beograda mora da bude planiran i naveo da glavni grad do sada nije iskoristio sve razvojne potencijale. .."Razvoj Beograda mora da bude planiran. Beograd do sada nije iskoristio sve razvojne potencijale, nikada nije prešao na levu obalu Dunava, nikada...

Nastavak na S media...

Tadić: Razvoj Beograda mora da bude planski

Izvor: Politika, 01.Jun.2009, 04:37

Izgradnjom mosta na Adi i mosta od Zemuna do Borče grad će sići na reke, a potrebno je graditi i most preko Ade Huje čime će se zaokružiti obilaznica oko Beograda i stvoriti mogućnost za transport robe na efikasniji način, naglasio je predsednik srpske države ..Predsednik Srbije Boris Tadić...

Nastavak na Politika...

Građanin ne sme da bude šikaniran

Izvor: Blic, 01.Jun.2009

Skupština Gradskog odbora Demokratske stranke Beograda izabrala je juče ponovo Dragana Đilasa za predsednika te organizacije...Predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić naglasio je u obraćanju delegatima da beogradska vlast ima obavezu da u narednom periodu izgradi nekoliko mostova, obilaznicu, institucije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.