Šta, kada i kako radi za praznike

Izvor: B92, 31.Dec.2013, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta, kada i kako radi za praznike

Beograd -- Veći trgovinski objekti u Srbiji 1. januara biće zatvoreni, dok danas i ostalih prazničnih dana rade skraćeno.

Pošte i benzinske pumpe takođe imaju skraćeno radno vreme. A zabrana za prodaju alkoholnih pića ne važi 1, 2, 13 i 14. januara. Takođe, tim danima ugostiteljski objekti u stambenim zgradama nemaju ograničenja.

U Beogradu, danas, uoči dočeka Nove godine, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe kao što su hipermarketi, supermarketi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minimarketi moraju da rade najmanje od devet do 18 sati.

Kako je saopštila Delez grupa, Tempo objekti, Maksi i Šop end go prodavnice danas rade do 18.00, u sredu 1. januara biće zatvorene, dok će u četvrtak 2. januara biti otvorene samo dežurne Maksi prodavnice, i to do 18.00

Prodajni objekti Roda i Merkator, kako je saopšteno iz kompanije Merkator, danas rade do 17.00, u sredu 1. januara biće zatvoreni, dok će 2. januara raditi uobičajno radno vreme.

Prodavnice Ideje će raditi do 19.00, dok je 1. januar neradan dan, a u četvrtak 2. januara radiće redovno.

Javno komunalno preduzeće (JKP) Gradske pijace saopštilo je da će 1. januara od 6.00 do 13.00 u Beogradu raditi samo zelene pijace "Zemun", Banovo brdo, "Bele vode" i "Dušanovac", dok ostale pijace neće raditi.

U saopštenju tog JKP se dodaje da će danas i 2. januara, zelene pijace u Beogradu raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd, Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom "Miljakovac", kao i pijaca cveća "Krnjača" neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi uobičajeno.

Tržni centar "Depo" danas radi po redovnom radnom vremenu od 10.00 do 20.00, a pijaca cveća Krnjača radi skraćeno od 11.00 do 18.00.

Piće može da se prodaje non stop

Kako je saopšteno iz Sekretarijata grada Beograda za privredu, sutra, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u četvrtak 2. januara moraju da rade najmanje od devet do 12 časova.

U ponedeljak na Badnji dan, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od devet do 18 sati, dok na sam Božić 7. januara prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika 1, 2. i 7. januara 2014. nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade non stop svih 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 sati.

Propisano je da danas i u dane kada se praznuje državni praznik Nova Godina, 1. i 2. januara, kao i 13. i 14. januara radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da obavljaju prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva non stop tokom svih 24 sata.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

U dane kada se praznuje Nova Godina 31. decembra, 1. i 2. januara, kao i 13. i 14. januara ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priredjivati muzički program non stop tokom svih 24 sata.

I pošte rade skraćeno

Pošte u Srbiji danas će raditi do 17.00, a u sredu 1. januara biće otvorene samo one na graničnim prelazima, saopštilo je preduzeće PTT Srbija.

U Beogradu će danas i 1. januara biti otvorena samo Glavna pošta u Takovskoj 2, koja radi 365 dana u godini od nula do 24 časa.

U sredu 1. januara u Beogradu, povodom manifestacije "Ulica otvorenog srca", na uglu Vlajkovićeve i Svetogorske ulice od 10.00 do 16.00 radiće pokretna pošta koja će primati samo obične pismonosne pošiljke.

U Beogradu će u četvrtak 2. januara od 8.00 do 19.00 raditi pošta u Nehruovoj 68b i u Tržnom centru "Stadion" (Zaplanjska 32), dok će pošta Novi Beograd u Bulevaru umetnosti 4-6 raditi od 9.00 do 19.00.

U saopštenju Pošta Srbije se naglašava da će u četvrtak 2. januara raditi i pošte u Novom Sadu (Temerinski put 50, Teodora Mandića 23, Futoški put 93c, Narodnog fronta 73a, Bajči Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14), Temerinu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Subotici, Šapcu, Vršcu, Kragujevcu, Nišu, na Kopaoniku i Zlatiboru i pošte na graničnim prelazima.

Parking besplatan 1, 2 i 7. januara

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" saopštilo je danas da će u Beogradu za vreme predstojećih praznika raditi u izmenjenom režimu.

Naplata parkiranja u zoniranim delovima grada neće se obavljati 1, 2. i 7. januara, kada će biti zatvoren i Korisnički servis u Ulici kraljice Marije 7 i Mileševskoj ulici 51, kao i šalter Službe parking kontrole u Ulici Starine Novaka broj 22.

U utorak, 31. decembra, Korisnički servis će raditi skraćeno - od 7 do 17 časova.

"Podsećamo korisnike da svoje povlašćene parking karte produže blagovremeno", navedeno je u saopštenju.

Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni, dok će služba za prenos vozila („pauk“) raditi po režimu koji se primenjuje tokom vikenda.

Služba tehničkog pregleda i autoperionice neće raditi 1, 2. i 7. januara 2014. godine, dok će 31. decembra raditi do 17 časova, dodaje se u saopštenju.

Dnevni listovi kao trobroji

Beogradski dnevni listovi "Politika", "Večernje novosti", "Blic", "Danas" i "Kurir" će danas, 31. decembra, zbog novogodišnjeg praznika biti u prodaji na kioscima kao trobroji, rečeno je Tanjugu u tim medijskim kućama.

Ovi listovi će biti trobroj za 31. decembar, 1. i 2. januar, a prvi naredni brojevi tih novina će biti u prodaji 3. januara.

Beogradski dnevni listovi "Politika", "Večernje novosti", "Blic", "Danas" i "Kurir" će 6. januara, zbog božićnog praznika, biti na kioscima kao dvobroji, 7. januara neće izlaziti, a prvi naredni brojevi tih novina biće u prodaji 8. januara.

Veletržnica Beograd radi 24 sata

Veletržnica Beograd će za predstojeće novogodišnje i božićne praznike raditi od 00 do 24 sata.

Najniže cene najtraženijih proizvoda po kilogramu su - kupus sedam dinara, kupus kiseli (vakumirani) 55 dinara, krompir 25 dinara, crni luk 25 dinara, praziluk 30 dinara, šargarepa 15 dinara, a cvekla 30 dinara.

Kilogram jabuka na Veletržnici može se naći po ceni od 12 dinara, pomorandži 50 dinara, mandarina 65 dinara i banana od 25 dinara.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta i kada radi za praznike

Izvor: Telegraf.rs, 31.Dec.2013

Za vreme praznika, 1. i 2. januara veliki trgovinski objekti biće zatvoreni. U Beogradu će raditi samo dežurna pošta, a "Parking servis" radiće po izmenjenom režimu. Za vreme praznika neće postojati zabrana za prodaju alkoholnih pića

Nastavak na Telegraf.rs...

Zabrana za prodaju alkohola ne važi

Izvor: B92, 31.Dec.2013

Beograd -- Zabrana za prodaju alkoholnih pića ne važi 1, 2, 13 i 14. januara...Kako je saopšteno iz Sekretarijata grada Beograda za privredu, sutra, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u četvrtak 2. januara moraju da rade najmanje od devet do 12 časova...Propisano je da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.