Scott: Srbija i Kosovo da se vrate za pregovarački sto

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Feb.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Scott: Srbija i Kosovo da se vrate za pregovarački sto

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott izjavio je danas da je za Beograd i Prištinu bitno da se vrate za pregovarački sto i da pregovorima nastave put stabilizacije odnosa. 

Scott je na pitanje novinara kako ocenjuje bezbednosnu situaciju na Kosovu, rekao da treba izbegavati izjave koje bi podizale tenzije i pogoršale situaciju.

"To je samo mala neravnina na putu... Najvažnije je da krenemo putem normalizacije, putem razgovora, da izbegnemo sve izjave koje bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mogle da pogoršaju situaciju, da se vratimo za pregovarački sto", rekao je Scott.

U Briselu su u sredu uveče održani razgovori Beograda i Prištine u kojima su učestvovali visoke delegacije, nakon čega su srpske vlasti optužile Prištinu za nepoštovanje dogovora i neuspeh dijaloga.

Upitan da prokomentariše jučerašnju izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će ambasadore naučiti pameti i da mu oni neće odredjivati gde će razvrstava jedinice,

Scott je kazao da ne razume izjavu i da za pojašnjenje treba pitati Vučića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.