Skot: Nisam razumeo Vučića, šta je konkretno mislio?

Izvor: B92, 03.Feb.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Nisam razumeo Vučića, šta je konkretno mislio?

Beograd -- Ambasador SAD Kajl Skot izjavio je da je važno da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto i da se nastavi put stabilnosti.

Skot je na pitanje novinara kako procenjuje bezbednosnu situaciju na Kosovu, rekao da treba izbegavati izjave koje bi podizale tenzije i pogoršale situaciju.

"To je samo mala neravnina na putu. Najvažnije je da krenemo putem normalizacije, putem razgovora, da izbegnemo sve izjave koje bi mogle da pogoršaju situaciju, da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vratimo za pregovarački sto", rekao je Skot.

Skot je, upitan da li se prepoznao u jučerašnjoj izjavi premijera Aleksandra Vučića da su određeni ambasadori pokušali da vrše uticaj, pa čak i na to gde će biti smeštene srpske jedinice, rekao da nije razumeo premijera i da Vučića treba pitati na šta je konkretno mislio.

U Briselu su u sredu održani na najvišem nivou, prisutni su bili Nikolić, Vučić kao predstavnici Beograda i u ime Prištine kosovski premijer i predsednik Isa Mustafa i Hašim Tači.

Ipak, posle razgovora uz posredstvo visoke predstavnice EU Federike Moderini nije bilo nikakvih izjava, a Dojče vele je objavio da je "atmosfera bila veoma loša" i da nikakvog rezultata nije bilo.

Vučić i Nikolić su nakon toga održali niz sastanaka sa kosovskim Srbima, kao i ambasadorima SAD, Kine i Rusije.

Premijer je u pauzi sastanka s predstavnicima kosovskih Srba u Raškoj u četvrtak rekao da su predstavnici Prištine tokom "teških razgovora" stalno menjali predloge.

"U sat vremena neko četiri puta menja predloge koje posle naše saglasnosti opet menja i kaže - puj pike ne važi", izjavio je premijer.

Vučić je rekao da je delegacija Srbije u Briselu prihvatila sve što je predlagano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skot: Nisam razumeo Vučića, šta je konkretno mislio?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2017

Ambasador SAD Kajl Skot izjavio je da je važno da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto i da se nastavi put stabilnosti...Skot je na pitanje novinara kako ocenjuje bezbednosnu situaciju na Kosovu, rekao da treba izbegavati izjave koje bi podizale tenzije i pogoršale situaciju...- To je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.