Rimac Automobili na zagrebačkim ulicama testiraju autonomno vozilo

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jul.2018, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac Automobili na zagrebačkim ulicama testiraju autonomno vozilo

ZAGREB - Na Facebook stranici Rimac Automobila objavljen je video na kojemu se vidi autonomno vozilo na zagrebačkim ulicama.

"Naša ekipa zadužena za autonomnu vožnju lansira svoju flotu vozila kako bi ubrzala razvoj sustava za autonomnu vožnju, ali i zaštitni znak njihovog C-Two 'driving coach'. Flota će se sastojati od više tipova vozila", objavili su iz Rimac Automobila uz video.

"Vozilo iz snimke >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, inercijalne mjerne jedinice te iznimno precizni GPS. Vozilo može biti kontrolirano iznutra od strane AI sustava (sustav umjetne inteligencije) te će se koristiti za skupljanje podataka i testiranje naših algoritama", opisuju iz Rimac Automobila te dodaju kako vozilo može prikupiti čak šest terabajta podataka za svaki sat vožnje.

Na snimci se vidi kako vozilo izlazi iz garaže s dvije osobe u njemu, na mjestu vozača i suvozača, no vozač ne okreće volan, a vidi se i šef razvoja autonomnog sustava u Rimac Automobilima Sacha Vražić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Rimac Automobili na zagrebačkim ulicama testiraju autonomno vozilo

Izvor: AutoBlog, 19.Jul.2018

Rimac Automobili je na Facebooku objavio video na kome se vidi autonomno vozilo na zagrebačkim ulicama (video možeet pogledati OVDE). "Naša ekipa zadužena za autonomnu vožnju lansira svoju flotu vozila kako bi ubrzala razvoj sistema za autonomnu vožnju, ali i zaštitni znak njihovog C-Two 'driving...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.