Radulović: Ponuda za JP 15. oktobra

Izvor: B92, 02.Okt.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Ponuda za JP 15. oktobra

Beograd -- Ministar privrede Srbije Saša Radulović najavio je da će 15. oktobra biti objavljen poziv investitorima za 179 preduzeća u restrukturiranju.

"Namera je da se do kraja ove godine utvrdi da li ima zainteresovanih kupaca ili investitora koji žele da se uključe u rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju", rekao je Radulović na prvoj konferenciji za novinare, mesec dana od kada je preuzeo dužnost ministra privrede.

On je najavio izmenu Zakona o privatizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi se lakše nalazila rešenja za svako preduzeće pojedinačno.

Odlučeno je, podsetio je Radulović, da se do sredine 2014. godine završi proces restrukturiranja preduzeća u Srbiji i da u stečaj odu ona koja nemaju šansu za opstanak, i tu, kako je ukazao, neće biti izuzetaka.

Jedna od prioriteta Ministarstva privrede je, po rečima Radulovića, rešavanje sudbine 615 društvenih i državnih preduzeća koja su u nadležnosti Agencije za privatizaciju i zapošljavaju više od 100.000 ljudi.

"Privatizacija u Srbiji je jako loše sprovedena. Mnogi kupci su na račun privatizovanih preduzeća uzimali kredite da bi uvećavali ličnu imovinu i sada je veliki broj kredita nenaplativ", rekao je Radulović.

Ministarstvo privrede će nastojati da motiviše investitore koji bi od banaka preuzimali nenaplative kredite privatizovanih preduzeća i, kao novi suvlasnici, nastavljali delatnost tih preduzeća.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radulović: Preduzeća nerado daju podatke

Izvor: Danas, 02.Okt.2013

Ni jedna od ličnih karata javnih preduzeća i privrednih društava koje treba da obuhvataju popis imovine, obaveza, kupaca i dobavljača firmi, a koje je trebalo da budu dostavljene Ministarstvu privrede, ne sadrži potpune podatke, izjavio je ministar Saša Radulovića na konferenciji povodom prvih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.