RTB Bor traži konsultanta za privlačenje strateškog partnera

Izvor: RTS, 18.Jan.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor traži konsultanta za privlačenje strateškog partnera

Rudarsko topioničarski basen Bor objavio je poziv za podnošenje ponuda za konsultanta u postupku privlačenja strateškog partnera, a rok za dostavljanje ponuda je 8. februar.
Strateški partner treba da unapredi poslovanje i dalji razvoj rudarstva i metalurgije u RTB-u realizacijom mera Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), zajedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulaganjem kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanjem jednog ili više preduzeća, kao i dokapitalizacijom.

RTB Bor traži i pravnog savetnika. Ta kompanija je ranije objavila tender za izbor profesionalnog menadžmenta, a ponude mogu da se dostave do 28. aprila.
Vlada Srbije očekuje da profesionalno upravljanje RTB-om neće dugo trajati, do pronalaženja strateškog partnera.
Kao zainteresovani investitori pominju se kineske kompanije, o čemu je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić u Davosu razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.
Borski kombinat sprovodi UPPR kojim mu je država otpisala dug od oko milijardu evra. Preostali dug tog preduzeća od 300 miliona evra treba da bude otplaćen u narednih osam godina, posle jedne godine gejs perioda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

   RTB traži konsultante za privlačenje strateškog investitora i pružanje pravne pomoći

Izvor: Kolektiv.co.rs, 18.Jan.2017

Unapređenje poslovanja i daljeg razvoja Basena   Navedeni ciljevi mogu se postići realizacijom mera iz UPPR-a, zajedničkim ulaganjem RTB-a kroz javno-privatno partnerstvo, privatizacijom i/ili osnivanjem novog/novih privrednih subjekata, prodajom kapitala i/ili imovine, dokapitalizacijom kombinata...

Nastavak na Kolektiv.co.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.