Pravili pivo još od 1654. sad Japanci kupuju posao

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravili pivo još od 1654. sad Japanci kupuju posao

Japanska pivara Asahi kupuje poslovanje britanskog proizvođača piva "Fuller Smith&Turner" za 250 miliona funti (327 miliona dolara).

To u sklopu dogovora kojim je predviđeno i preuzimanje poznate marke piva "london pride".

Iz "Fuller Smith&Turner"-a kažu da će se ugovorom sačuvati "Griffin" pivara u zapadnom Londonu, gde se pivo proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još od 1654. godine, i da će se ta kompanija sada fokusirati na poslovanje sa hotelima i pabovima, koje generiše daleko veću dobit, prenosi BBC.

Do prodaje poslovanja je, kako poručuju iz britanske kompanije, došlo zbog "strukturnih promena u pivskoj industriji".

Japanska kompanija Asahi je vlasnik brendova "peroni" i "grolš".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"LONDON PRAJD" PRODAT JAPANCIMA Prodajom sačuvana britanska pivara koja posluje od 1654. godine

Izvor: Blic, 26.Jan.2019, 01:44

Japanska pivara "Asahi" kupuje poslovanje britanskog proizvođača piva "Fuler Smit end Turner" (Fuller Smith&Turner) za 250 miliona funti (327 miliona dolara), u sklopu dogovora kojim je predviđeno i preuzimanje poznate marke piva "london prajd" (london pride).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.