Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 14:41

Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica - Horgoš

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica-Horgoš, vredan skoro 87 miliona evra, svečano je potpisan u vladi Srbije.
Ugovor su potpisali, u ime Vlade Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v. d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma "Karin Komerc MD doo Veternik" i "RŽD Internešnal", Krste Dubroja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora "RŽD Internešnal" Mansurbek Sultanov.
Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije.
Prema njegovim rečima, izabran su provereni partneri, ruska kompanija "RŽD Internešnal", koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom "Karin komerc".
Momorović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).
"Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na sat najmodernijom pratećom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima", rekao je ministar.
On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.
Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge od Subotice ka Segedinu

Izvor: Danas, 12.Jun.2021

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš – granica sa Mađarskom potpisali su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i u ime izvođača radova konzorcijuma...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.