Postepeno ćemo uvećavati stočni fond

Izvor: Akter, 15.Okt.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postepeno ćemo uvećavati stočni fond

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je činjenica da je stočarstvo u Srbiji u značajnoj meri osiromašeno i da je Ministarstvo sebi postavilo kao zadatak da to očuva ono što sada ima i da to postepeno uvećava

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ona je u Banatskom Novom Selu na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima asocijacije Banatski paori podsetila da je 2014. fodine zabeležen >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pozitivan rezultat u odnosu na 2013, kada je broj mlečnih krava bio viši za oko dva i po odsto.

"To nije neko značajno povećanje, ali je nama dovoljan indikator da je zaustavljen negativan trend. To nas ohrabruje da verujemo da ćemo i u narednim godinama održati ovaj nivo i da ćemo dobijati podatke koji će značiti uvećanje stočnog fonda. Prošle godine imali smo i veću proizvodnju mleka i mesa, i sve je to rezultat opredeljenja Vlade", kazala je ministarka.

Kada je reč o prodaji dela državnog poljoprivrednog zemljišta, ona je rekla da je Ministarstvo to prihvatilo na insistiranje malih poljoprivrednika koji žele da na taj način osiguraju svoje pozicije i time steknu sigurnost. To je, kako je objasnila, gest kojim Ministarstvo pokazuje da želi da pomogne malim poljoprivrednicima.

Ona je podsetila da je kupovina predviđena isključivo za male poljoprivrednike i ponovila da su limitirane površine koje oni mogu da kupe.

Kada je reč o Nacrtu izmena i dopuna zakona o poljoprivrednom zemljištu, ministarka je navela da je bilo konkretnih predloga o podršci mladim poljoprivrednim proizvođačima i istakla da Ministarstvo radi na pripremi posebnih programa.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.