Objavljen spisak najvećih poreskih dužnika

Izvor: Studio B, 21.Okt.2014, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen spisak najvećih poreskih dužnika

Poreska uprava Srbije objavila je danas spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji i 227 su u restrukturiranju.

Poreska uprava Srbije objavila je danas spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 227 su u restrukturiranju, 322 je brisano iz registra, a 97 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).

Najveći poreski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dužnik među aktivnim preduzećima na kraju septembra bilo je kragujevačko preduzeće Zastava oružje čiji je dug 7,39 milijardi dinara.

Sledi Krušik Valjevo (2,45 milijardi), zatim PPT Namenska iz Trstenika (2,02 milijarde), Kompanija Borba (1,8 milijardi), Luka Beograd (958 miliona dinara).

Među najvećim dužnicima su i Simeks, Lola livnica, Mera invest, Sloboda, Koncern Farmakom, Fudbalski klubovi "Crvena zvezda", Beohemija, Pink intrnacional, Kompanija Novosti, Zekstra grupa.

Na spisku najvećih poreskih dužnika je 601 preduzetnik, a najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik "Zelene jabuke" iz Smederevske palanke čiji je dug 113,8 miliona dinara.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka s dugom od 30,60 milijardi i Investbanka sa dugom od 22,99 milijarde dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći dužnici Zastava, Krušik, Namenska, Borba, Luka

Izvor: Beta, 21.Okt.2014

BEOGRAD, 21. oktobra 2014. (Beta) - Poreska uprava Srbije objavila je u utorak spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 227 su u restrukturiranju, 322 je brisano iz registra, a 97 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni...

Nastavak na Beta...

Zastava oružje dužnik bez presedana

Izvor: B92, 21.Okt.2014

Najveći poreski dužnik u Srbiji, među aktivnim preduzećima, jeste Zastava oružje iz Kragujevca, čiji je dug narastao na 7,39 milijardi dinara...Poreska uprava Srbije objavila je danas spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.