Birajmo domaće

Izvor: RTS, 15.Sep.2009, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birajmo domaće

Ministarstvo trgovine pozvalo građane Srbije da kupuju domaće proizvode i tako pomognu privredi u vreme ekonomske krize. Osnovni cilj akcije jačanje svesti potrošača da "kad god mogu i gde god mogu" biraju i kupuju robu proizvedenu u Srbiji, izjavio ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević pozvao je građane Srbije da kupuju domaće proizvode, kako bi pomogli srpskoj privredi u vreme ekonomske krize.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Izražavajući podršku akciji "Birajmo domaće", Milosavljević je istakao da je njen osnovni cilj jačanje svesti potrošača da "kad god mogu i gde god mogu" biraju i kupuju robu proizvedenu u Srbiji.

"Cilj je da kampanja pomogne da brže izađemo iz krize, poboljšamo konkurentnost privrede i povećamo zastupljenjenost srpskih proizvoda", rekao je Milosavljević.

Kako je rekao, građani mogu da pomognu tako što će birati robu proizvodenu u Srbiji i na taj način pomoći privredu, ali da nije cilj bojkot drugih proizvoda.

Prema njegovim rečima, akcija "Birajmo domaće" jeste i vid podrške novim strateškim investitorima da dođu u Srbiju i odavde pokrivaju regionalno tržište.

Narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za trgovinu i turizam Srđan Milivojević naveo je da država mora snažno da podrži ovakvu inicijativu i pomogne privredu.

Direktor "Delta maksija" Rajko Mandić je rekao da ta kompanija, kao najveći domaći trgovinski lanac, od početka podržava ovu akciju, dodajući da domaća roba čini oko 70 odsto ponude "Maksija".

Akciju "Birajmo domaće", početkom godine pokrenula je nevladina organizacija "Moja Srbija", uz podršku Ministarstva trgovine i usluga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Kupujmo domaće

Izvor: B92, 14.Sep.2009, 17:20

Beograd -- Ukupan javni dug Srbije na kraju avgusta iznosio je 9,7 milijardi evra, što je za oko milijardu evra više nego na kraju prošle godine...Kako je objavilo Ministarstvo finansija, ukupne direktne obaveze Srbije iznosile su 8,5 milijardi evra, od čega je spoljni dug bio 4,8 milijardi evra,...

Nastavak na B92...

Poziv gradjanima da kupuju domaće proizvode

Izvor: S media, 14.Sep.2009

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević pozvao gradjane da kupuju domaće proizvode i na taj način pomognu očuvanju i razvoju srpske privrede u uslovima ekonomske i finasijske krize. ..Izražavajući podršku akciji "Birajmo domaće", Milosavljević je istakao da je njen osnovni cilj jačanje...

Nastavak na S media...

Milosavljević: Birajmo domaće

Izvor: B92, 14.Sep.2009

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević pozvao je građane Srbije da kupuju domaće proizvode, kako bi pomogli privredi u vreme ekonomske krize... Milosavljević je na predstavljanju akcije "Birajmo domaće", koju je pokrenula nevladina organizacija "Moja Srbija", rekao da je cilj...

Nastavak na B92...

Pokrenuta akcija „Birajmo domaće“

Izvor: Danas, 14.Sep.2009

Akcija „Birajmo domaće“ trebalo bi da podstakne potrošače da kupuju domaće proizvode jer će to doprineti podsticanju proizvodnje, očuvanju radnih mesta, sprečavanju pada zarada, penzija i ukupnog standarda, ali i smanjenju deficita u spoljnotrgovinskoj razmeni, stvaranju preduslova za nove...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.